×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Contact US

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

P550 to Cisco via 1000Base-FX not working ?? why ??

P550 to Cisco via 1000Base-FX not working ?? why ??

P550 to Cisco via 1000Base-FX not working ?? why ??

(OP)
I connected a P550 via Fiber to a Cisco the link came up but that's all with other equipment to the Cisco it works first time off .. any ideas ?

RE: P550 to Cisco via 1000Base-FX not working ?? why ??

I'm having a similar problem.  I tried connecting a P550 with a 5504 1000-SX card (or something like that) to a cisco 2950G.  When I connect two cisco 2950's together they work great.  When I try connecting that cisco to the p550 all I get is link on the p550 side.  Nothing on the cisco.  

Does anyone have any ideas?

RE: P550 to Cisco via 1000Base-FX not working ?? why ??

What exactly you are configuring at P550 on 1000Base Sx port ?

Can you give exact config. of that particular port.

US

RE: P550 to Cisco via 1000Base-FX not working ?? why ??

I haven't made any changes to the default configuration on the lucent side.  On the cisco 2950 I set storm control limits and enabled the port.  I also set the interface for switchport mode access

interface GigabitEthernet0/1
 switchport mode access
 storm-control broadcast level 20.00 10.00
 storm-control multicast level 20.00 10.00

I'm also having the same problem between a P550 and a cisco 6500... any clues

PJ

RE: P550 to Cisco via 1000Base-FX not working ?? why ??

I talked with someone in a new group and they brought a few things to my attention.  The hardware version of the sx card in the lucent doesn't support auto negotiation.  The gigabit ports on the cisco use auto negotiation.  There is no way to set the speed but you can say "speed nonnegotiate" and it the port then is set at 1000-full (for the gbic that i am  using).

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login


Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close