×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Can Ping but no Browser Capability

Can Ping but no Browser Capability

Can Ping but no Browser Capability

(OP)
Hello,

I am experiencing a problem where I can ping everything on the internet by either IP address or host name but can't connect using a web browser.  Here is my setup

Im using a bellsouth DSL line and PPPoE

I have appox 40 users sitting behind a Cayman Router

These users are connected to the router by Linsys switches

Normally this is what happens

Users can connect to the internet fine with a browser...once about 16 or so users establish connections to the router it will no longer allow them to connect the the internet.  I can still ping anything at this point.  I can still resolve Host names, but I can't use a web browser to connect to the internet.  My normal fix is a restart of the cayman router.  This will fix the problem for about 1-2 hours depending on traffic and then the problem will resurface.  Any Ideas?

Thanks for your help.

RE: Can Ping but no Browser Capability

Sounds to me like the firewall is only allowing the 16 IP addresses to access the internet.  Do you have to renew the addresses on the clients after the reboot of the router? Look in your firewall rules to see which addresses are allowed to pass....

RE: Can Ping but no Browser Capability

(OP)
Not running a firewall.

Don't have to renew IPs on clients after reboot.

Thanks.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close