×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Contact US

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Public IP Address issue
2

Public IP Address issue

Public IP Address issue

(OP)
Hi all,

avaya IP Office flagging on the Public IP Address when I put dhcp server on. !!!

RE: Public IP Address issue

I have read your message a couple times but I am not sure what you are saying. Can you please elaborate on what exactly is happening the more information you can provide the easier it is to help you.

The truth is just an excuse for lack of imagination.

RE: Public IP Address issue

(OP)
HI critchey, You are right, it was very brief.
Here is the situation:
Under LAN1/LAN Settings when I change DHCP mode from Disabled to server I get error under LAN1/Network Topology.

The error is: Public IP Address field is Invalid and starts flashing yellow

RE: Public IP Address issue

That is for SIP trunks if you are setting them up. if you dont have SIP you wont need this and even in some cases if you do have SIP you wont need this.

Kevin Wing
ACSS Small and Medium Enterprise (SME) Communications
ACS- Implement IP Office
ACA- Implement IP Office
Vive Communications

RE: Public IP Address issue

Yellow is not always bad :)

“Some humans would do anything to see if it was possible to do it.
If you put a large switch in some cave somewhere, with a sign on it saying 'End-of-the-World Switch. PLEASE DO NOT TOUCH'.
The paint wouldn't even have time to dry.”

Terry Pratchet

RE: Public IP Address issue

(OP)
HI kwing112000,

Yes, I am configuring a SIP trunk, who always still down,and I suspect Public IP Address field

from sbce i get SIP/2.0 408 Request Timeout

RE: Public IP Address issue

in the transport tab of the SIP trunk do you have it set to use LAN1? I dont deal with the SBC's much so i am not sure how this should be set but if you have LAN1 in the trunk try changing it to none.

Kevin Wing
ACSS Small and Medium Enterprise (SME) Communications
ACS- Implement IP Office
ACA- Implement IP Office
Vive Communications

RE: Public IP Address issue

(OP)
Dont have to put any thing in Public IP Address field??

RE: Public IP Address issue

That is very odd that you are getting a warning on your public IP when you make the IPO a DHCP server... lol

You only need to put in a public IP if under the transport tab of the SIP line you say to use network topology. If you don't say use network topology it will use the LAN IP address attached to the SIP traffic. I do not know SBCs well enough to tell you if you need to configure a public IP when using one sadly.

The truth is just an excuse for lack of imagination.

RE: Public IP Address issue

(OP)
critchey,
I totally agree with you it is odd and that only need to put in a public IP if under the transport tab of the SIP line we say to use network topology .

But my SIP trunk do not want come UP and I'm looking everywhere

RE: Public IP Address issue

I would try changing the transport tab to not use network topology and try because the IPO and SBC should connect through internal network so it shouldn't be needed.

Hopefully one of the SBC experts can comment or shed some light for you.

The truth is just an excuse for lack of imagination.

RE: Public IP Address issue

(OP)
Under transport tab >>> Network topology I am using>> NONE

RE: Public IP Address issue

(OP)
Hello derfloh,

I tried; public ip as 0.0.0.0. and same as LAN1 and it doesn't work
I tried; firewall to unknown and to Open Internet and it doesn't work

To be more precise, at IPO startup the trunk is UP and when I make a call it reaches sbce, I see it in the traces. But after a few minutes it go down.

My gues while the SBCE-PROVIDER portion is down, also IPO-SBCE portion also go DONW. I say that because in sbce trace (picture below) the Request Timeout come from B1, also referring to many Application Notes in call flow at Received Interface for Service Provider we put Private_sig (picture below) and at Received Interface for IPOffice we put Public_sig (picture below)




RE: Public IP Address issue

(OP)
Provider has not yet configured his portion , it is not even connected,I set heartbeat disable . I'm preparing my IPO and my SBCE, I'm anticipating

RE: Public IP Address issue

(OP)
Thank you all, the problem is solved as soon as the provider configures its part.

in return on Avaya Application Notes I found that

RE: Public IP Address issue

Pink star for posting the resolution, @Craft01.

Thanks, Tim
Adelaide, Australia

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close