×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

SBC + EMS does not respond via web

SBC + EMS does not respond via web

SBC + EMS does not respond via web

(OP)
Hi,

I am deploying a SBC + EMS in one box virtual appliance .
When deploying , in the set up form I wrote :
Type; SBC +EMS in one machine
Type of EMS (none/primary/secondary): none

management IP address: one in the lan, with correct netmask and gateway.
DNS: the DNS server Ip in the domain.

Password: the same to all users.

Once the VM is created, I changed the number of sockets from 3 to 4. Because 3 is invalid in my 5.5 ESXi.

power on the machine and I check IP configuration. I can ping the gateway, IPO and apps server.

From a windows in the LAN I ping the ASBCE and it responds.

Try to accès from chrome to https://SBC_IP/sbc and I get an error: connection is refused.

Any suggestion ?

Thnks in advanced !

RE: SBC + EMS does not respond via web

(OP)
I have repeated the deployment setting SBC+EMS "primary".


But when I try to acces to the web management ( https://SBCEMS-IP/sbc ) I get "connection refused".

Is there any "ignition" to do before being able to accès via web?


By other hand I only have 2 network interfaces.

RE: SBC + EMS does not respond via web

You need to have at least 3 network interfaces.

"Trying is the first step to failure..." - Homer

RE: SBC + EMS does not respond via web

(OP)
Ok, I can add more vNICs, but I don't understand why i can not accès via web for configuring

RE: SBC + EMS does not respond via web

(OP)
Reading the manual it seems that after installation , at tehe first boot, it perform a setup and the "ignition".

But the configuration (sbc, ems or both, none primary or secondary, network configuration) is asked before the deployment. When finished, we power on the machine and boot .
And not posible to access by web.

Really I don't know what to do

RE: SBC + EMS does not respond via web

have you tried this before installing the SBC:

janni78 (IS/IT--Management)4 Nov 19 16:45
You need to have at least 3 network interfaces.

RE: SBC + EMS does not respond via web

What release of SBC and is it compatible with 5.5 esxi?

RE: SBC + EMS does not respond via web

(OP)
Yes, 4 nics.

And release of SBC is 7.2.2

RE: SBC + EMS does not respond via web

and are you installing from vcenter or just on a esxi host?

IIRC, Small SBC isn't supported on 7.2.2

RE: SBC + EMS does not respond via web

There's a support article that says it doesn't support choosing profile 'small' when deploying the VM even though it gives you the option. You've got to pick Medium.

Don't ask me why they put options in the deployment that you can fall into a black hole with, but there is one there, and for your version, so I thought it'd be worth mentioning to ya :)

RE: SBC + EMS does not respond via web

I've seen it for SBC 8.0.

There you are asked, if you want to install it as EMS or SBC (or both) resulting in different hardware configuration (CPU, memory and NICs).

Sounds like it could be similar...

Nevertheless... Even if it is EMS only (or small), it should open the EMS page.

I had it once and did the deployment again without the configuration of the OVF preferences. Doing this the initial setup wizard ran within the VMware console window and it worked.

IP Office remote service https://www.fwilke.com/home
Fixed price SIP trunk configuration: https://www.fwilke.com/en/ip-office-sip-trunk-en/
CLI based cale blocking: https://blog.fwilke.com/ip-office-block-calls-from...
SCN fallback over PSTN: https://blog.fwilke.com/ip-office-scn-fallback/

RE: SBC + EMS does not respond via web

(OP)
- Instalation from vcenter.


I'll try to install again as derfloh says and I'll inform .

Thamks !!!

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close