×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Micros 3700 Server "Start Res" fails

Micros 3700 Server "Start Res" fails

Micros 3700 Server "Start Res" fails

(OP)
I have a MICROS 3700 v4.11 that has a strange problem on the server. Micros has a nice feature that allows you to run OPS on the server. This really helps out when making Touchscreen Changes. When I click on the "Start Res" icon, the system looks like it begins the ops start up process and then disappears. Trying to relaunch does the same. This always worked and one day just stopped functioning. Its a real pain to have to go find a workstation to see your changes. Does anyone have any idea what it could be or some troubleshooting steps. I'm stumped.

RE: Micros 3700 Server "Start Res" fails

Already have previously used the RES application on this server ?

If so , the first thing that would revise the MDSHosts.xml file located in Drive:\Micros\Res\POS\ETC

and verify that the server IP is correct.


RE: Micros 3700 Server "Start Res" fails

The second thing is that this would verify properly configured in the micros Control panel in the "devices" tab in the button "User Workstation"

RE: Micros 3700 Server "Start Res" fails

(OP)
I think you mean the MDSHosts.xml that is in the Micros\Common\Etc file. Everything looks configured correctly. Like I said this DID work at one time, Not sure what has changed. No other problem with the server at all or operations on the terminals.

RE: Micros 3700 Server "Start Res" fails

Already you verified the record 3700d.log

This file is in the same location mentioned . RES When I run , I get this log :


Thu Mar 26 16:55:24 2015 | BACHOCO | AppStarter | 0 | 'D:\MICROS\COMMON\BIN\\WaitForHostsFile.exe' : Executed Successfully. Exit code = 0 |
Thu Mar 26 16:55:24 2015 | BACHOCO | AppStarter | 0 | 'D:\MICROS\RES\KDS\BIN\\KDSDisplay.exe' : Not configured for this node |
Thu Mar 26 16:55:24 2015 | BACHOCO | AppStarter | 0 | 'D:\MICROS\RES\POS\BIN\\Ops.exe' : Started Successfully |
Thu Mar 26 16:55:24 2015 | BACHOCO | AppStarter | 0 | 'D:\MICROS\COMMON\BIN\\MBViewer.exe' : Not configured for this node |
Thu Mar 26 16:55:25 2015 | BACHOCO | CaClient.dll | 0 | CaClient.Dll version [4.7.1.2284] Begins |
Thu Mar 26 16:55:25 2015 | BACHOCO | PeriphsDll | 0 | periphsdll.dll version 4.7.1.2284 built Aug 31 2009 21:12:39 |
Thu Mar 26 16:55:25 2015 | BACHOCO | PeriphsDll | 0 | Verbosity initialized to 0 |
Thu Mar 26 16:55:25 2015 | BACHOCO | OPS | 0 | UI running on thread 4432 |
Thu Mar 26 16:55:25 2015 | BACHOCO | Periphs | 0 | dpFpFns.dll not found, fingerprint scanner support disabled |
Thu Mar 26 16:55:25 2015 | BACHOCO | Periphs | 0 | PeriphsCreateFile(): Failed to open device driver '\\.\PCWSAPI.VXD' |
Thu Mar 26 16:55:25 2015 | BACHOCO | OPS | 0 | PCWSAPI_APIEventHandlerWrapper running on thread 2716 |
Thu Mar 26 16:55:25 2015 | BACHOCO | OPS | 0 | ops_beeper_thread running on thread 4748 |
Thu Mar 26 16:55:25 2015 | BACHOCO | OPS | 0 | ops_main running on thread 3332 |
Thu Mar 26 16:55:25 2015 | BACHOCO | PManager.OPS | 0 | 3700 Print Manager Version 4.7.1.2284 |
Thu Mar 26 16:55:25 2015 | BACHOCO | PManager.OPS | 0 | Built Aug 31 2009 21:20:26 |
Thu Mar 26 16:55:25 2015 | BACHOCO | PManager.OPS | 0 | PrintManagerTask thread started |
Thu Mar 26 16:55:25 2015 | BACHOCO | PManager.OPS | 0 | PSM 0 thread ready |
Thu Mar 26 16:55:25 2015 | BACHOCO | PManager.OPS | 0 | PSM 1 thread ready |
Thu Mar 26 16:55:25 2015 | BACHOCO | PManager.OPS | 0 | PSM 2 thread ready |
Thu Mar 26 16:55:26 2015 | BACHOCO | PINpad | 0 | [IPP] FinalConstruct (Failed to get settings from registry) |
Thu Mar 26 16:55:26 2015 | BACHOCO | POStoKDS.dll | 0 | PosToKds.dll version = 4.7.1.2284 |
Thu Mar 26 16:55:27 2015 | BACHOCO | OPS | 0 | Setting version on download: 1D06820-55358F40 |
Thu Mar 26 16:55:28 2015 | BACHOCO | OPS | 0 | idle_thread() running on thread 4064 |
Thu Mar 26 16:55:28 2015 | BACHOCO | OPS | 0 | EuroScale Init Did not Work 2147746132 |
Thu Mar 26 16:55:28 2015 | BACHOCO | OPS | 0 | Reloading UI: Downloading theme files |
Thu Mar 26 16:55:28 2015 | BACHOCO | OPS | 0 | Reloading UI: ConfigureOpsDisplay |
Thu Mar 26 16:55:28 2015 | BACHOCO | OPS | 0 | Reloading UI: UnLoadThemes |
Thu Mar 26 16:55:28 2015 | BACHOCO | OPS | 0 | Reloading UI: LoadTheme |
Thu Mar 26 16:55:28 2015 | BACHOCO | OPS | 0 | Reloading UI: LoadThemeForegroundColors |
Thu Mar 26 16:55:28 2015 | BACHOCO | OPS | 0 | Finished Reloading UI |


You Might try and post the lines

RE: Micros 3700 Server "Start Res" fails

I assume you started "Front of House" in Micros Control Panel.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close