×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Line Appearances in 3.0

Line Appearances in 3.0

Line Appearances in 3.0

(OP)
I've worked w/ the directions for Call Appearances in 3.0's docs but with no success.  Initially, I couldn't access the lines for outbound calling.  Once I put "9" in the PREFIX section of the lines, now I get dialtone rather than no lights/no audio when a Line Appearance is pressed.

However, when I call out, it seems to be adding a digit, thus making the outbound number void.  Any thoughts?  I'd love to have the config from someone who's been able to make this work.

Kris G.

RE: Line Appearances in 3.0

I strated testing this last week myself. I tried two ways.

1) with a 2420 with out the Prefix 9 in the line form. No dial tone. Insert the 9 prefix in the line form I got a dial tone how-ever same as you it would insert a nine, this would be fine for centrex lines (that don't use centrex services).

2)I tried it using a 6408 with out the 9 in the line form. it worked like a champ.

The only flaw in my testing is I was using an analog station from a definity PBX to supply dial tone to my IP 403. Not sure that this would matter.

In anycase for my testing I'm using a IP 403 with quad 4 analog card for my CO's.

RE: Line Appearances in 3.0

(OP)
I had the same problem w/ 2420, 6424, 4424, & 6408.

I think its using shortcodes somehow, but I'm not quite sure how.

Kris G.

RE: Line Appearances in 3.0

According to the Knowledge Transfer call on R3 Line Appearance:
1) Under the line tab, you must put in the prefix field a 9 to get dial tone.
2) Must also have a 9 - SecondaryDialTone Shortcode in your system

RE: Line Appearances in 3.0

(OP)
I've got that, but the DIALED number is "."  Is that whats inserting the extra 9?

RE: Line Appearances in 3.0

When I tested the 6408 phone i did NOT have a secondery dialtone shord code built with that line ID nor did i have the prefix assigned and it worked. I'm gonna test it now. Maybe it was a fluke.

RE: Line Appearances in 3.0

OK Sorry for the mix-up it doesn't work on a 6408

RE: Line Appearances in 3.0

If you want a good config to work off of, try setting up with the wizard.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close