×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

Have I missed something

Have I missed something

Have I missed something

(OP)
I have MTS on my NT4 Workstation and also on a NT4 Server with all the service packs. Im trying to test a simple 3 Tier architecture with COM/DCOM/MTS.
The presentation layer calls a business object within MTS which calls a Data object which returns a recordset back to the business object and then raises an event on the client with some detail from the recordset. Simple enough.

The following is working

I can call the local DCOM server direct on my workstation.
I can call the local MTS business object through the local MTS on my workstation.
I can call the NT Server DCOM server direct on my workstation.
However I cannot call the NT Server MTS business object through the MTS on the NT Server
All I get is 'permission denied'.

Therefore I have proved that
The business object works OK
The DCOM Server works OK (on both local and server machines)
MTS on my local machine works OK

So the specific problem is that I cannot access an MTS object on a remote server but I have no problem locally.

Any ideas?

RE: Have I missed something

(OP)
Answering my own thread...sad

This is now OK. User logged on the Server needed to have more permissions.

RE: Have I missed something

Hi!!

You are right! And that is PAIN in the ass that you have to be loggend on to the server to have those kind of rights!!

RE: Have I missed something

I tested the above possiblities.  Even, when I log on with an administrator, particular to the server in a Remote System using Terminal Server Client, it throws some error messages(Err. no. like 80080005).  When referred to the book or online helps, it gives the information which won't work out.

....
babuniitu@usa.net

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close