×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Contact US

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Problems with Windows XP Not booting after cold start

Problems with Windows XP Not booting after cold start

Problems with Windows XP Not booting after cold start

(OP)
Hi

I have a Windows Xp installed on me computer, in the morning when i start me computer, the post checks are run and sometimes it fails to detec harddrives.  When it detecs harddrive and loads the Operating System,  it just hangs sometimes i get a blank screen, othertimes i get to the windows logo scren with blue status bar going across, but it then freezes and and ui have to reset the computer.  This will happen about 2 or 3 times before it loads up ok. When it fails to load i get an error msg saying

Windows could not start because the following file is missing or corrupt

<Windows root>\system32\ntoskrnl.exe

Please re-install a copy of above file.

I have re installed windows around 3 times but the problems is still persisting.  CAN ANY ONE HELP PLEASE?


My system Spec is as follow

Motherboard - ASUS A7V8X-X
CPU - AMD Athhlon XP2600
Power supply - Antec TruePower 430w
Graphic card - Asus v8000 delux Gforce 3
RAM - 512MB DDR


RE: Problems with Windows XP Not booting after cold start

Have you tried re-installing onto another harddrive?  this sounds like the harddrive is on its way out.

PS. I don't think this is the correct forum to post this.

Jason Thomas
AssetCenter Consultant
Jason Thomas Consultancy Limited

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login


Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close