×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Contact US

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Problem with modem on BCM 1000 3.6 Really need help bad

Problem with modem on BCM 1000 3.6 Really need help bad

Problem with modem on BCM 1000 3.6 Really need help bad

(OP)
I see some very talented BCM techs in here.I am hoping someone out may be able to help.    I have a serious problem( I consider serious) with a BCM 1000 with 3.6 s/w.  Problem is the modem does not answer , so I can't call in remotely...  BCM 1000 had the hard drive replaced with a new 3.6 HD. It was not upgraded from an older release. My fear is that possibly the driver on the new HD may match a driver meant to work with a BCM 200 or 400. The alarm table makes mention of a DLL error relevant to a modem.  1st question:  Does anyone know where I can get or download the right modem driver for the BCM 1000???   2nd question:  Where in the NT s/w would I load such a driver?? I 've have "telnet" into it and can get to a "command line" if thats possibly where something like this may reside.   Does anyone know the VNC "super password" for the 3.6???  I seen someone mention the VNC for the older s/w in another thread??  The modem thing is a big issue. If anyone can help , I'd greatly appreciate it.  Thanks    HelplessBCM   Please email me and post answers to this thread.

RE: Problem with modem on BCM 1000 3.6 Really need help bad

i have a complete set of training guides that the trainers use to teach BCM 3.6.. its big so it will need to be FTP'd or posted to you,, they should be able to help you setup the modem correctly..



Colin

RE: Problem with modem on BCM 1000 3.6 Really need help bad

HelplessBCM and cmawbey.
I have exactly the same problem with an old release 2 Enterprise Edge 1000. The modem has been replaced, the vendor has climbed walls. I have never found an answer either. Please post any answers you find.

cmawbey,
Since we are not supposed to post email addresses I am at a loss as to how to ask you for a copy of your documents.

I am thinking about setting up a small site for address exchange only, no posts,no tech assistance, no emails. If this seems like a good idea and if the moderators allow this post I will give it some work.

NARSBARS

RE: Problem with modem on BCM 1000 3.6 Really need help bad

i am also a user of PBXinfo.com
why not register there as well it's, another fantastic resource, but they allow Private Messaging...

post the same question in the BCM forum, i will see it

Colin

RE: Problem with modem on BCM 1000 3.6 Really need help bad

(OP)
CMAWBEY  ,
  Unlike NARSBARS I have found that the modem works in a 2.0 BCM 1000.  I think maybe our problems are similar in that the modem has not worked at all from day 1. Now I think if I take a working 2.0 hard drive(in a place I know the modem works now) and upgrade to 3.6 I think this could work , but thinking on a computer level , the hard drive is a 3.6 that I bought never specifically saying I needed it for a BCM 1000. Since I'm thinking the HD may have been set up for a BCM 200/400(these have a different type/brand modem) do you think its possible that my HD has the wrong driver loaded on it??  I hope you may agree , but the problem is how do I get the older modem driver into this newer 3.6 enviroment?? Does this have to be done through "VNC"??   Is there a VNC in the 3.6??  If so the password has been changed. What implications am I looking at?? I really would like to fix the problem from the NT side on things on this 3.6 HD without having to go backwards. This would also help NARSBARS too.  Any other thoughts or someone out there who may shed some light?/  Thanks           HelplessBCM

RE: Problem with modem on BCM 1000 3.6 Really need help bad

I will see CMAWBEY at Pbxinfo. I can help with the question on VNC access as I got the information from a Tech-tips posting and have used it several times.
 I am sure the original posting (expertly done) is still available by a search here.

NARSBARS

RE: Problem with modem on BCM 1000 3.6 Really need help bad

is the light on the front for the modem slot green?  if it is then the modem is fine.  you can't change the driver because the BCM runs embedded NT.

RE: Problem with modem on BCM 1000 3.6 Really need help bad

Do you mean the Lan card has a green led?, my moden cards don't have any led's on them, only my Lan Cards do.

RE: Problem with modem on BCM 1000 3.6 Really need help bad

Follow up. On my old 1000 Rls 2. The modem worked for two years and died. The modem has been replaced, software patched, and some very good techs are still having bad dreams. I am replacing the unit for other reasons and I will be glad to see it go.

NARSBARS

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close