×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Contact US

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

CallPilot not disconnecting CO lines

CallPilot not disconnecting CO lines

CallPilot not disconnecting CO lines

(OP)
Here a weird one...
I have a customer with a BCM 400, Rls:3.0 Build: 7, MB modules are as follows:  DSM32+, CTM8, CallerID Trunk Interface (4) and a GATM8.
Lines on CTM8 = 151-154/159-162  CID4 = 167-170
The issue I am having is as follows:
All lines are set up in CallPilot to answer on 0 rings, table 1 (CCR 1).  When I call their main #, I reach the AA (no problem), the greeting plays as usual for approx. 30 seconds.  After that, I remain on the line to timeout to the Atdt DN: 255.  The line rings her, everything works fine.  However, if I call into the main number, reach the AA, then hang up while the greeting is playing, the same amount of time lapses (30 sec), then x255 rings.  When she answers the call, she hears "If you'd like to make a call, please hang up and try again..."  
Can I assume from this recording that the CO is seeing a disconnect, but the CallPilot/BCM is not.  I think I ran into this a long time ago on the old StarTalks.  Any help would be appreciated, sorry for the lengthy post ;)

RE: CallPilot not disconnecting CO lines

you have no disconnect supervision check the trunk programming and check your pots lines...should be able to check with butt set make call hang up wait oh about 5 sec...if still no dialtone "directly off demarc" then its a telco issue.

ski season has started

RE: CallPilot not disconnecting CO lines

(OP)
Trunks are set up as Supervised, Manual Answer Mode.  So you are saying to put my butt set on a line at the demarc, make the inbound call, hang up, and after approx. 5 seconds, I should get dialtone back.  I will give this a try the next time I am on-site.  The customer informed me that this issue has happened before, but cleared up, with no one touching the BCM programming.  I will post back near future, thanks for the reply.

RE: CallPilot not disconnecting CO lines

(OP)
Just an update, haven't returned to site to test out luv2ski's suggestions.  Will post back :)

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close