×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Contact US

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Trouble opening hyperlinks in Eudora Message

Trouble opening hyperlinks in Eudora Message

Trouble opening hyperlinks in Eudora Message

(OP)
Whenever I click on a link in a message, it opens my MS Internet Explorer browser page, but no address shows in the address bar, nor am I redirected to the URL in the hyperlink. Have been unable, in any forum or FAQ here or on the Qualcomm sight, any answers. Please help!!

RE: Trouble opening hyperlinks in Eudora Message

Sounds like an ill-formed URL association.  

Make certain that the:

URL:Hypertext Transfer Protocol

association is:

open (set to default)

Application to use is:
"C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" -nohome %1

using DDE (checked box) with settings:

dde message: "%1",,-1,0,,,,
application: IExplore
topic: WWW_OpenURL

-- Hope this helps --

RE: Trouble opening hyperlinks in Eudora Message

(OP)
WOOHOO!! Thanks so much--that was quick, easy, and painless, even for a dummy like me!!

Thankyou,thankyou,thankyou!!!!!

RE: Trouble opening hyperlinks in Eudora Message

Pardon my ignorance, but where do you set this URL association?

RE: Trouble opening hyperlinks in Eudora Message

Open windows explorer, tools, folder options, file types tab.  Scroll down to the respective item, in this instance URL:Hypertext Transfer Protocol, and make the described change.  Click OK all the way back and voila!  done.  

RE: Trouble opening hyperlinks in Eudora Message

More ignorance, I'm afraid.  My file types for URL show "Internet Shortcut", not Hypertext Transfer Protocol.  I've changed the open options for that to the above suggested, but hotlinks in Eudora just pop up a blank browser window.  
This all started since I installed Eudora 6.1.2 a few days ago.

RE: Trouble opening hyperlinks in Eudora Message

Its not the URL extension you change.  Near the top of the file association list you should see an Internet Explorer icon, with (possibly) the word NONE within parenthesis, followed by "URL:Hypertext Transfer Protocol" under the "File Types" column (which really is a description column but let's not go there).  THIS is the item you want to change. See if this item is there.

RE: Trouble opening hyperlinks in Eudora Message

Brilliant! That did it.  I had to create the file type entry, but then it makes perfect sense.  Many thanks.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close