×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

company not found in data path

company not found in data path

company not found in data path

(OP)
Has anyone seen this error when trying to report from PeachTree using Crystal?  The DDFs are there, the DAT files are there and we are not using the Company DAT file.  

Ken Hamady, On-site Custom Crystal Reports Training & Consulting
Public classes and individual training.
Expert's Guide to Formulas / Tips and Tricks / Guide to Crystal in VB
http://www.kenhamady.com/ -  tek@kenhamady.com

RE: company not found in data path

Ken,

Are you using one of the GetPeach() functions?  If so then you need to include the company.dat file on your crystal report, as an unlinked table, and everything will work fine.  I believe the GetPeach() functions require the company table.

Software Sales, Training, Implementation and Support for Exact Macola, eSynergy, and Crystal Reports
www.trianglepartners.com

RE: company not found in data path

(OP)
That is the funny part.  We aren't using those functions - just trying to do a simple 1-table report.  I have found some stuff on the Internet about a path in the INI file, and that the data folders have to be in the INI file.  I am just puzzled that the program would work, but not the reports.

Ken Hamady, On-site Custom Crystal Reports Training & Consulting
Public classes and individual training.
Expert's Guide to Formulas / Tips and Tricks / Guide to Crystal in VB
http://www.kenhamady.com/ -  tek@kenhamady.com

RE: company not found in data path

Ken,

If you email me the report, I would like to see this and see if I can figure it out.

Now there's a role-reversal!

Software Sales, Training, Implementation and Support for Exact Macola, eSynergy, and Crystal Reports
www.trianglepartners.com

RE: company not found in data path

(OP)
Sorry, I was wrong. A one-table report runs fine.  

But if I add the Company table to the report, and then try to use one of the custom functions, I get the error mentioned above.  The company table is in the report, and exists in the same folder as the other tables, but apparently there is an INI somewhere that needs to have this path specified.   I will be working with the customer on Thursday and Friday to see if I can figure out what to do with the INI to get the error to go away.

Ken Hamady, On-site Custom Crystal Reports Training & Consulting
Public classes and individual training.
Expert's Guide to Formulas / Tips and Tricks / Guide to Crystal in VB
http://www.kenhamady.com/ -  tek@kenhamady.com

RE: company not found in data path

Ken,

Check the database location of the company file.   I have noticed that Peachtree reports seem to sometimes forget their location.

Software Sales, Training, Implementation and Support for Exact Macola, eSynergy, and Crystal Reports
www.trianglepartners.com

RE: company not found in data path

Check the Peachtree initialization file for the correct datapath (usually found in the windows directory).

PCW2003=pcw100.ini  
PCW2004=pcw110.ini

RE: company not found in data path

(OP)
If they have multiple companies would the path include ALL of the companies?  If the datapath was missing a company, wouldn't the application complain when you tried to do transactions for that company?

Ken Hamady, On-site Custom Crystal Reports Training & Consulting
Public classes and individual training.
Expert's Guide to Formulas / Tips and Tricks / Guide to Crystal in VB
http://www.kenhamady.com/ -  tek@kenhamady.com

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close