×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Contact US

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Data View Not Active

Data View Not Active

Data View Not Active

(OP)
I have an asp site that was built using VI 6 and MSDE a couple of years back.  It has been working great but occasionally we go in and do some sprucing up.  This time when I went in to do a few things on my development version I noticed that my data view was not showing up.  When I looked under the View>OtherWindows the Data view was greyed out.  The site is working great... data is retrieved and stored beautifully but I no longer have an easy way to look at what I have in the database.  I suspect a permissions problem somewhere but don't really know where to start looking.

RE: Data View Not Active

I had the same issue when I moved my home workstation. Then about 2 weeks after this started, it just fixed itself. I did everything - re-installed Studio, MDAC, service packs, everything.  Try to open your Global.ASA file and close it. I don't know if this will work, but it is the only thing I can think of that may have fixed it for me.

Greg Conely
www.ImageMentor.net

RE: Data View Not Active

(OP)
Thanks for acknowledging the issue... I tried the global file... no joy But based on your positive experience in a seemingly unintentional, random way I fired up visual interdev and started trying things.  I GOT IT WORKING!!!  What seemed to do the trick was right clicking on my project and asking to create a dataconnection and going through the steps (again).
The little good news you gave me was enough to keep me trying stuff and to avoid reinstalling the entire mess.

RE: Data View Not Active

For VI to 'see' a database, it needs to connect to the database in the same way as the server does.  This means that if the connection uses ODBC, then make sure the ODBC DSN has been created on your local machine, as well as on the server.  (this is why the Web runs OK - as it uses the connection defined on the server.)

www.corporateinternet.com

RE: Data View Not Active

I'm having this same issues on a newly setup PC. This is the only one I've had this problem on. I've got the latest MDAC and service packs and update for windows. I'm running w2kp and vs5 sp5 on a dual amd machine with 1 gig ram

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login


Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close