×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

In DFM performance exception message

In DFM performance exception message

In DFM performance exception message

(OP)
  InCharge Domain : DFM  Router 120.6.6.11 PerformanceException - System is experiencing Port or Interface performance problems.

the above message i am getting for my router which is connected to our lan switch which is extreme and another ethernet connected to firewall checkpoint.
what shall i do to stop this issue,i am getting the same message for my other routers.as they are working as backup,currently there is no traffic.

RE: In DFM performance exception message

Hi,

I have the same problem and the reason seems to be a bug in DFM. The Compound message (purple) that you mention shows up when for example High Broadcast Rate or High Utilization Symphom message (orange) larms. I have seen a procent level at 2.1474836E7 which looks to me as some programmer haven't fully tested his code. I found this as a bug in Software Bug Tool on cisco.com:

CSCdt76949 Bug Details
   
Headline  DFM occasionally reports erroneous HighUtil events on interfaces
Product  fault-manager Model   
Component  event-correlation Duplicate of   
Severity  1 Status  Verified
First Found-in Version  1.0 First Fixed-in Version  1.2(2)  Version help
Release Notes
 
When using DFM to view details of a HighUtilization event, the
utilization shown is abnormally high (sometimes much higher
than 100%).

Fixed in the latest DFM 1.2.x IDU. To download the IDU,
log in to Cisco.com and point your browser to:

http://www.cisco.com/cgi-bin/tablebuild.pl/cw2000-dfm

So the best is to download the latest IDU. I saw that v1.2.5 was released July 07.

The bug reports says that the error was fixed in IDU 1.2.2 but I think I'm running 1.2.4 and I still have the same problem. I will install 1.2.5 tomorrow and it that doesn't help I will openen a TAC case on this.

Cheers
/Niklasson

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close