×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Reports not displaying data when new metric is added

Reports not displaying data when new metric is added

Reports not displaying data when new metric is added

(OP)
OK this is getting weird, I’m currently creating a report to display a list of items with the [qty sold] and the [weight] sold over a time period. Even with that set aside when i run this report with the following objects in the report "item | item code " the report returns all of the correct data. But when I add the new metrics [qty sold] and or [weight] in the report I lose close to 30 % or my data.


Table structure:

LU_ItemTBL
--------------------------------------------------
item_key | item desc | ect


Fact_ItemMovement
--------------------------------------------------
tdate| item_key | qtysold | weight | ect


Current report has the following fields

Item   | item code |

i receive all of the correnct data...



Once I add the metric that i create from the Fact_ItemMovement table

Item   | item code | qty sold | weight

I lose over 30 percent of my data...


Any suggestions would be great.
Thanks
talenx

RE: Reports not displaying data when new metric is added

Try setting the metric join types to outer.
clear the cache.

The fact table may simply not have data for all items in the lookup table, and it is possible that the lookup tables are not complete...you could also specify an outer join on the attribute.



RE: Reports not displaying data when new metric is added

(OP)
wow!!
you were right on the money...
after i changed the join type of the metric the report return all of my data.

thank you very much
talenx

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close