×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Contact US

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Webaccess spellchecker and firewalls

Webaccess spellchecker and firewalls

Webaccess spellchecker and firewalls

(OP)
hello all. I have a question about using the webaccess 5.5 spell checker. I have just released webaccess to the world and I have an unusual situation when using the spell checker feature. when accessing the site by it's URL, I can get to the site and do everything on the webaccess screen but when I attempt to get a spell checker session started, it says "unable to create spell checking session with server"

However, If I go to the site via it's public IP address (which gets redirected at our firewall to the internal web server running webaccess) there is no problem. there is also no issue when getting to it via a cname from an internal machine.

this is strange. when it works in our firewall, I look at the log and see it going to the outside address first, on port 9010 whihc the speller wants to run on, and then gets to the firewall and gets to the internal server. so the firewall rules are not an issue.

this is beyond my understanding of NAT I guess. please help

thanks

joe

RE: Webaccess spellchecker and firewalls

This really has nothing to do with NAT just to ease your sanity.

The problem is simple.... The spell checker actually uses more than one port. Yes, it is true that you need port 9010 to make the initial call but it replies using others (don't recall exact range but it's something like 9010-9020). I'm almost possitive that was what we did to fix the spellcheck issue.

Mark

RE: Webaccess spellchecker and firewalls

Novell has a big issue if you are running this on a
Windows 2000 Server with IIS 5.0
I had the same problem

RE: Webaccess spellchecker and firewalls

There is a TID on support.novell.com

Number 10027050.

This talkes about your issues.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close