×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Lines Lock up and say "Line in Use"

Lines Lock up and say "Line in Use"

Lines Lock up and say "Line in Use"

(OP)
HELP! I have a 0x32 w/MICS 5.0 I have used this system before with no problems but now installed in a new location it does these things
Lines 1 and 49 and 50 lock up and can not be released. The phones state "Line in Use", not used by extension #. The only way to release the lines is to physically disconnect them.
All these lines show as off-hook at the POTS phone line.
Normally these lines go to voice mail after 4 rings. Now they ring once then are silent.
These lines are CENTREX , could that be the problem?

RE: Lines Lock up and say "Line in Use"

JohnatEstate,
One thing that it could be. Are the lines set to supervised.If not when the calls are disconnected as in hungup after the call is completed,CO supervision is not detecting that the call is completed.When this happens it will hang the lines on the system.
Dmac,

RE: Lines Lock up and say "Line in Use"

(OP)
Already tried changing from Super to Unsuper and it makes no difference. It does it with either setting. I also turned off centrex on lines 49 and 50. I also made sure COD was working.

RE: Lines Lock up and say "Line in Use"

Are the lines in voicemail jail? If you monitor the lines, are they stuck in voicemail? Have you checked to see if you are getting disconnect supervision from Telco?

RE: Lines Lock up and say "Line in Use"

you need to check the connectivity on these lines  its sounds like you either have bad cards or the lines are not punched down correctly - Ihad this problem with one of my customers.  Hope this helps

Thanks
Norstargirl

M.Parnell
(norstargirl)

RE: Lines Lock up and say "Line in Use"

Also check for stuck buttons on sets.

RE: Lines Lock up and say "Line in Use"

with 5.0  you need to disable the card, change lines from unsupervised to supervised, re-enable the card and this will fix problem. when the lines are switched from unsup. to super. and you do line copy this will cause lines to lock up until reboot is done

RE: Lines Lock up and say "Line in Use"

The problem, I believe I am 99% sure is that the Bell company is not providing you disconnect supervision on these lines (Make sure they are loop start) if they are providing disconnect supervision, check with them on the discconect timer and tell them to set it to 460.

Norstarguru

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close