×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Contact US

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Connection dropped between 3com Switch and Xircom PS II adapter

Connection dropped between 3com Switch and Xircom PS II adapter

Connection dropped between 3com Switch and Xircom PS II adapter

(OP)
We have a stumper. There have been a rash of dropped network connections, often in the middle of using an application. While the computer still functions, there is no network connectivity. The computers are all Compaq Armada 1530s using Xircom PS II network adapters. Each computer is connected to the LAN via a 3Com Switch 1100. These are the only constants we have been able to identify. Any recommendations of what to look for, or where to find other reports of similar problems would be appreciated.
Thanks!

RE: Connection dropped between 3com Switch and Xircom PS II adapter

What sort of application are you using? I have seen a similar problem over 1000 switches where we get ODBC timeouts and then on occasions crahes the app (SQL) until a decent connection is made.

RE: Connection dropped between 3com Switch and Xircom PS II adapter

(OP)
Mostly Microsoft applications like Exchange and Word(executable on the pc with the file being madified on the network). Also LAT connections to a VMS server using Reflection software. We have been swapping out the Xircom PSII for 3Com 10/100 cards, but that is an expensive solution. Any hints?
Thanks!

RE: Connection dropped between 3com Switch and Xircom PS II adapter

Moxy,

I experienced today, that same problem with a Comaq computer, not sure about the network card, and a linksys 16 port switch. It dropped the connection, and would only work on one port in the switch. I am also stumped, no databse connectivity here, just internet connection. If you find anything, I would appreciate a lead on more information.

Thanks

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login


Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close