×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

Failing to backup Exchange 5.5 mailboxes

Failing to backup Exchange 5.5 mailboxes

Failing to backup Exchange 5.5 mailboxes

(OP)
WinNT 4 sp6 Backup Exec 8, Exchange 5.5 sp3.

Error message has started occurring stating that the mailboxes are not being backed up, "Access denied".

I have read the Technote (Veritas Knowledgebase) article on the Edbbcli.dll, and re-named the existing dll and re ran Exchange sp 3 install to reinstall the dll to no avail. The user that Backup Exec is configured with has Admin rights within Exchange.

When I try to select Mailboxes in Backup Selections the dialog box pops up requesting which mailbox it should use, when I input the correct mailbox name for Backup Exec it "Cannot attach". The Exchange Information Store and database are being backed up (at least no error messages).

The only thing that I can think of that may have triggered this is the removal of some users from NT/Exchange on this server.

RE: Failing to backup Exchange 5.5 mailboxes

I had the same problem last week, after doing some housekeeping on Exchange Server.

The Information Store, and Directory backed up okay, but the mailboxes failed, saying 'Access Denied'.

Having deleted some obsolete mailboxes, I had also taken the opportunity to make the Backup Exec mailbox 'hidden'.( to hide it from the address book of other users )

Unfortunately, it seems that BackUp Exec could not see it either! After clearing the 'hidden' flag, the backup ran fine.

I hope this helps.

Rik

RE: Failing to backup Exchange 5.5 mailboxes

(OP)
Yep that seemed to do the trick - Thank you. I suppose this is another 'feature' of NT!

RE: Failing to backup Exchange 5.5 mailboxes

I'm glad it worked!

Rik

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close