×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

49153 Error

49153 Error

49153 Error

(OP)
We have an installation with 10 users A4w 4.2 and a batch of Windows 2000 servers [4] with Exchange, Web, Terminal Server and other apps. About 120 users on the WAN spread over 4 sites.

About 4 or 5 users come in via the WAN on Terminal Server (seperate server). The problem is that as soon as there are more than 3 or 4 users total, they get 49153 errors. When everybody goes home it seems more stable and as the Accpac users drop down it also works fine, even over Terminal Server.

We moved the Exchange and Accpac onto a seperate server but it is still unstable with more than 5 users. When the 49153 error appears, the mapped drive is still there and you can see the data, but the DNS server is gone. Also, nobody can log in again "no domain or password incorrect" type of error. Reboot takes you back on for about 15 min before the count is up again and you get 49153 again.

The server engine has been set up with the Accpac suggested settings. Does anybody have some suggestions on Server Engine or client side requester settings.

P.S. The site was stable for a few months up to 3 weeks ago.

RE: 49153 Error

(OP)
In case anybody has an interest in this, I found my own answer.

If you run the Pervasive function Executor during a 49153 it will give an error message. In my case 3111 and 3014. The pervasive solution to this is to increase the remote sessions. This solved my problem.

RE: 49153 Error

Hi,

Go through the pervasive control center and max out the settings. This will prevent further errors when the system gets overloaded at month-end/year-end. The theory is to max out the settings and then slowly balance (lower) the settings to a point where you have maximized performance without impacting on the server resources.

Regards

e

RE: 49153 Error

49153 errors

I had to reinstall the client side pvsw client to clear mine up.
Everything else was fine, don't know what had gotten changed, but the client side got trashed somehow

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close