×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Contact US

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

MCDN doesnt work

MCDN doesnt work

MCDN doesnt work

(OP)
Hi folks i have a CS1000 ver5.5 that seems to have an issue sending calls to VM. The MCDN is 5555 and it has MWC=yes configured. If i call 5555 directly it routes straight to the operator. Likewise, if i hit the MWK softkey on the phone it sends it to the operator just the same. Here is the rub, if i take away MWC=yes and set it to MWC=NO, then calls flow to VM. The only problem is that VM wont answer the phone when it FDNs after 4 rings. Im guessing this issue is buried in the CDB programming or somewhere else within the PBX system. Any advice finding this bug would be appreciated. Thank you kindly!!

RE: MCDN doesnt work

(OP)
No bites on this issue i see, im a little disappointed but that's ok because after some mind-numbing research, i discovered the problem and decided to list it here in case in the unlikely event this happens again, someone else wont develop an aneurism like i did trying to figure it out :) So the solution to an ACDN / MCDN with MWC=YES being sent directly to the operator instead of any other number regardless, all comes from the ATT programming under LD15. In particular the MATT setting. If MATT=YES, then that makes the console a message center and you guessed it, calls from an MCDN (ACD with MWC=yes), go directly to the console. Simply turn that feature off MATT=NO, and MCDN calls will now flow to whatever you have for your NCFW. Im going to bed.

RE: MCDN doesnt work

In the callpilot/merdian 1 config (NN44200-302) the mention of MATT is

MATT NO (YES)
Set to YES if Network Message Service (NMS) has not been purchased.
If NMS has been purchased, set the primary Meridian 1 switch to YES and all secondary systems to NO

RE: MCDN doesnt work

(OP)
Thanks for reaching out Bignose. You didnt really answer my initial question, but thats ok, i appreciate the additional info about MATT even though i already identified it as the problem in my case. Thanks again!!!

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close