×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Contact US

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Single Windows 7 Ultimate workstation not applying Registry, Drive Map or Printers GPO settings

Single Windows 7 Ultimate workstation not applying Registry, Drive Map or Printers GPO settings

Single Windows 7 Ultimate workstation not applying Registry, Drive Map or Printers GPO settings

(OP)
I still have a few Windows 7 workstations in an AD domain (2016 functional level).
There are various GPOs that get applied and its a fairly robust setup.
I have however a single Windows 7 Ultimate workstation that is having some GPO issues. It appears to be localised to this one PC. GPO processing happens, however I get four Warning events in Event Viewer that tie-up with errors shown from either GPResult.exe or rsop.msc. One is for the computer GPO settings:

Event 1085 "Windows failed to apply the Group Policy Registry settings. Group Policy Registry settings might have its own log file. Please click on the "More information" link."

The other three are for the User GPO settings:

Event 1085 "Windows failed to apply the Group Policy Drive Maps settings. Group Policy Drive Maps settings might have its own log file. Please click on the "More information" link."
Event 1085 "Windows failed to apply the Group Policy Registry settings. Group Policy Registry settings might have its own log file. Please click on the "More information" link."
Event 1085 "Windows failed to apply the Group Policy Printers settings. Group Policy Printers settings might have its own log file. Please click on the "More information" link.

All other GPO settings are getting applied fine.

I've been round the houses searching for these events and am not getting anywhere. I've removed all the 'Policies' sections from the registry, removed the local Group Policy folders in \ProgramData and \Windows\System32 and the errors persist. I've found various posts online but none of them are helping.
There must be something common with applying Registry, Drive Maps and Printer GPO settings that I can't see.

I've also removed it from the domain and re-added it and get the same issue.

Any ideas?

RE: Single Windows 7 Ultimate workstation not applying Registry, Drive Map or Printers GPO settings

Did you setup the machine from the manufacturers setup or did you set it up on a formatted drive from a ISO original from Microsoft or the manufacturer ?

........................................

"Computers in the future may weigh no more than 1.5 tons."
Popular Mechanics, 1949

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login


Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close