×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Contact US

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Avaya 2050pc softphone keeps on restarting

Avaya 2050pc softphone keeps on restarting

Avaya 2050pc softphone keeps on restarting

(OP)
Hi Everyone

I have a user whose phone keeps on restarting everytime the user click any button on it. I have checked everything, checked and verified the settings with other users also, but found no issues. So could someone please tell me why such thing is hapening ?


Regards

Rohit Khajuria

RE: Avaya 2050pc softphone keeps on restarting

Have you uninstalled the 2050 software and reinstalled or updated it to the latest release?.

Firebird Scrambler

Nortel & Avaya Meridian 1 / Succession & BCM / Norstar Programmer

Website = http://somertel.net
linkedin

RE: Avaya 2050pc softphone keeps on restarting

by restarting do you mean the application shuts down and comes back up or just the registration process restarts (Logs in to PABX again)?

RE: Avaya 2050pc softphone keeps on restarting

To me is sounds like they are not connected to your network when trying to launch. If they don't have consistent connectivity, this can happen. If I drop my VPN session, my 2050 will still look like it working. It will actually state it is running in cached mode. If I press a button, it will go look for the server. If not connected to VPN, it will go Server Unresponsive, or something like that. When I reconnect, or my connectivity is restored, problem goes away.

John Anaya
Amdocs Inc.
ACSS/ACIS - CS1000 Rls 7.5/Call Pilot 5
ACSS/ACIS - SME - IP Office 8.0
APSS/APDS - Avaya UC Services

Public Profile
http://www.linkedin.com/pub/john-anaya/25/1b9/a9b/

RE: Avaya 2050pc softphone keeps on restarting

(OP)
Hi @Firebird Scrambler - No, It is a newly configured phone only. I did not update or re-installed it.

@bignose21 - Yes, application shuts down and comes back up continuously.

@janaya - The user is connected to the network through the VPN, but I am also suspecting the network issue.

RE: Avaya 2050pc softphone keeps on restarting

If connected via VPN, you need to make sure you have all your IP ports opened, that are required for this to work. You can search for CS1000 Port matrix and it will let you know what must be open. How is the connection when actually in the office on the local network.

John Anaya
Amdocs Inc.
ACSS/ACIS - CS1000 Rls 7.5/Call Pilot 5
ACSS/ACIS - SME - IP Office 8.0
APSS/APDS - Avaya UC Services

Public Profile
http://www.linkedin.com/pub/john-anaya/25/1b9/a9b/

RE: Avaya 2050pc softphone keeps on restarting

(OP)
HI janaya

Thanks for your inputs and suggestions.

We are suspecting the issue with the users's network as it is switching over to IPV6 frequebntly as connected through Wi-Fi.
We suggested the user to use the ethernet and check.

RE: Avaya 2050pc softphone keeps on restarting

Ya. The 2050 is pretty dumb, right. Point it to the right Node IP put in the TN and go. I am assuming you have other 2050's on your network. If you are using the Red version, you need a license. If you are using the Blue version you don't. The only problem with the Blue version is sometimes with SIP enabled services, you will lose DTMF when connecting. Other than that you could use that. The drawback for the Red version is you need a license server for these.

John Anaya
Amdocs Inc.
ACSS/ACIS - CS1000 Rls 7.5/Call Pilot 5
ACSS/ACIS - SME - IP Office 8.0
APSS/APDS - Avaya UC Services

Public Profile
http://www.linkedin.com/pub/john-anaya/25/1b9/a9b/

RE: Avaya 2050pc softphone keeps on restarting

(OP)
Hi Janaya

Thanks for your comment !!

And yes, we are using RED and we have a license server also in the environment.
We changed the system of the user and make it use IPV4 only and hopefully did not hear anything from th user for a long time now. Crossing the fingers :P


Regards

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close