×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Contact US

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Avaya Site Administration (ASA) cannot connect to CM Aura 8.1.x

Avaya Site Administration (ASA) cannot connect to CM Aura 8.1.x

Avaya Site Administration (ASA) cannot connect to CM Aura 8.1.x

(OP)
Hi Every one

We are about to upgrade our Communication Manager to Aura 8 CM 8.1.2
We already have an Aura 8.12 in our lab.
Is there a way to keep using ASA with 8.1.x?
I am not able to connect at all on port 5022
If i change for port 22 with manual login
i get to a certain point but cant login. When i start emulator i get to blue screen where i should see the login prompt but instead it get stuck to SSH-2.0-OpenSSH_7.4.

But if i use Putty on port 22 then i get the login prompt then i can issue the SAT command and use SUNT terminal type and VOILA i am in some kind of cheap man emulator,

I did the same test in Provision and the automated login that i was using on Aura 7 is not working on Aura 8 but if i set the connection to port 22 and manualy login then i can issue SAT command and press F7 and i am in. Then i can use Provision as usual.

Reason i am asking to get ASA working with Aura 8 is that we are a team of approximately 15 peoples working exclusively on the Avaya CM with 12k users and when your are used to GEDI and Advanced Report, Import Export it is difficult to do our job.

I saw a post from msk69 so i hope he can explain How he did it.

Thanks

msk69 (MIS)(OP)16 Dec 20 05:46
Thanks for the help. I am using CM 8.1. I ran start GEDI, it ask for credentials and the pin and after that it shows connecting and never connects. I am using latest ASA with latest SP 14. Can somebody help why it is stays on connecting and never start GEDI.
Great post!

Report
msk69 (MIS)(OP)16 Dec 20 05:58
Please ignore my last query. GEDI is working now, i was using the wrong procedure.

RE: Avaya Site Administration (ASA) cannot connect to CM Aura 8.1.x

Double check that you are using the latest version and service pack: SP 14.03 It's still available from the Avaya Support Site.

RE: Avaya Site Administration (ASA) cannot connect to CM Aura 8.1.x

What service pack on ASA are you at? There is a specific dll with it that is required when you are connecting to 8.x.x. I suggest using SP 13.01 on ASA version 6.0.07.

RE: Avaya Site Administration (ASA) cannot connect to CM Aura 8.1.x

You should use latest service pack of Site administrator, available on support.avaya.com

RE: Avaya Site Administration (ASA) cannot connect to CM Aura 8.1.x

(OP)
Thanks everyone
i already have latest ASA
Version 6.0.07 SP14.03

I found in another port that we need to setup SSH in the connection profile.
so now i can connect to my CM 8.1.2 manually on port 22 then enter SAT to get in.
Also found out that port 5022 is blocked by internal FireWall so i am getting is unblocked and then should be able to log directly SSH 5022 like normal.
Will keep you posted.


Daniel Audet
TIT Technical Advisor Senior | Infrastructure, Evolution & Services|
Intact Financial Corporation
Montreal, Quebec, Canada

RE: Avaya Site Administration (ASA) cannot connect to CM Aura 8.1.x

Sorry, my post above should have specified minimum SP 13.01 since that is where the required dll file was changed.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close