×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Aloha TakeOut don't start in POS

Aloha TakeOut don't start in POS

Aloha TakeOut don't start in POS

(OP)
Hi Team
After 50 implementations with Aloha POS v15.1.27, ATO v17.1.18.17, ATG v19.1.24.1004 and RAL v19.1.3.2007, all sites are on CFC. I have a issue with site #51, I have 3 days trying solve this, but had been imposible.

- OLO is Running fine, can send orders to the site and in Server ATO Console we can see orders, etc.
THIS IS THE BIG PROBLEM
- ATO is not running on POS., when the cashier try enter in POS to call the check to pay, POS show next mess



I have done the following to try fix

- Uninstall and Reinstall ATO
- Uninstall and Reinstall ATG
- Unisntall and Reinstall RAL

In each uninstall and reinstall, Run Rall and made a Reset Site to reload terminal.... result same error.

-On POS Log show this... and repeat again, again and again...!

CODE --> [9676

, [INFO], [ShellUIManager], "(0) Activating modal applet alias UserMessageApplet"
Oct 14, 20:16:52.81364, [9676], [INFO], [ShellUIManager], "(0) Loading applet Radiant.Hospitality.AlohaToGo.Common.UI.UserMessageApplet from assembly Radiant.Hospitality.AlohaToGo.Common.UI"
Oct 14, 20:16:53.58957, [9676], [INFO], [AlohaSDKFactory], "(1) Creation of Interop.AlohaFOHLib.IIberFuncs failed"
Oct 14, 20:16:53.59056, [9676], [ERROR], [], "(1) Unable to create proper IIberFuncs9 object (3)"
Oct 14, 20:16:53.59056, [9676], [ERROR], [AlohaInterface], "(1) AlohaInterface - Unable to initialize COM interface"
Oct 14, 20:17:46.52800, [7080], [INFO], [AlohaActivityInterceptService], "(1) First aloha activity detected by AlohaActivityInterceptService . Remoting interface is functional."
Oct 14, 20:17:46.52900, [9676], [INFO], [AlohaSDKFactory], "(1) Creating Interop.AlohaFOHLib.IIberFuncs"
Oct 14, 20:17:46.64070, [9676], [ERROR], [AlohaSDKFactory], "(1) IIberFuncs instantiation failed: System.Runtime.InteropServices.COMException (0x80040155): Interfaz no registrada (Excepción de HRESULT: 0x80040155)
   en AlohaSDKFactory..(Object , Object , Guid , String )
   en AlohaSDKFactory.[,](String , String , Boolean )"] 

I was thinking.... Is possible Key Code are good but really this are bad?

Hasp Key have this flags on YES (other 50 sites are working fine, and are same configuration)

POS Options:
POS Version: 15.1
Terminals: 1
Interface Terminals: 1

Software Packages:
Back Office Interfaces: YES
Table Service: YES

Software Options:
Allow Non-Radiant Hardware: YES
Delivery: YES
Frequent Buyer: YES
Take Out: YES
Take Out Delivery: YES


Somebody have any idea, why this error?

Thanks....!

RE: Aloha TakeOut don't start in POS

When the FOH loads, do you see it attempting to load ATO?

AlohaRoss
www.needalohahelp.com
An Aloha POS 3rd Party support Solution company.
We answer when they don't
reddit : rossabout

RE: Aloha TakeOut don't start in POS

Thanks for your answer AlohaRoss

Yes... ATO is trying to run on FOH

RE: Aloha TakeOut don't start in POS

Well, finally was fix..!

On POS and server just run this two commands ans restart Server and POS

Iber.exe /regserver
Regsvr32 iberps.dll

But is very importan to know.... thi stwo commands are for v12 o v6, in theory v15 register this two files in the instalaltion, but in this case, no did...

Close case...!

Solo lo increible te hace crecer, abre tu mente a la mágia.
SirmaxMagic

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close