×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

VMPro 9.1.5 on Windows 2012R2 Server
3

VMPro 9.1.5 on Windows 2012R2 Server

VMPro 9.1.5 on Windows 2012R2 Server

(OP)
Good Morning smile

System Info:
IPO 9.1.12
VMPro 9.1.5
Server Windows 2012RS

I have a customer who's Voicemail type in SSA continues to show "NONE"
The Windows server (also the mgmt PC) is serving as the customer's voicemail Pro server.
It is also running Microsoft DNS and AD.
I have taken the below steps to resolve thus far--
•restarted VMPro services
•rebooted IPO
•rebooted VMPro server
•Executed this cmd (was suggested to me) -- Command prompt (privileges elevated):
netsh int ipv4 Add excludedportrange protocol=udp startport=50790 numberofports=12 store=persistent
•defaulted security settings in Manager and reset passwords as requested
•confirmed VMPro password in both Security Settings and in VMPro Client

I am running Debug Viewer as I stop and restart the VMPro services. Attached is what I captured.
Any input is greatly appreciated.
I'll be sure to follow-up with Stars and resolution updates on the issue.


Austin
CCNA, ACSS, ACIS, AIPS,

•Make it happen
•May the Force Be With You

RE: VMPro 9.1.5 on Windows 2012R2 Server

2
From Avaya's documentation:

CAUTION
Do not install Voicemail Pro server on a computer that runs the Domain Name System (DNS) Server service. Doing so may prevent the Voicemail Pro service from obtaining the ports that the Voicemail Pro service requires to function correctly.

Do not install Voicemail Pro on a computer that runs an Exchange server. Doing so may create conflicts between the Voicemail Pro servers SMTP settings and those of the Exchange server.

RE: VMPro 9.1.5 on Windows 2012R2 Server

(OP)
Thank you Tommy
I had been advised to that issue as well.
The solution I was given was that Command I'd listed.
Not sure if that helps the issue or not (I'm not well-versed in command prompt syntax).
I'll search for a Tech Bulletin on this to provide to customer.
Do you happen to know of such documentation?

Austin
CCNA, ACSS, ACIS, AIPS,

•Make it happen
•May the Force Be With You

RE: VMPro 9.1.5 on Windows 2012R2 Server

Why ?

System Info:
IPO 9.1.12
VMPro 9.1.5

RE: VMPro 9.1.5 on Windows 2012R2 Server

(OP)
Solution was to move server to separate machine from DNS server.
New IP address assigned and all is working well.

Austin
CCNA, ACSS, ACIS, AIPS,

•Make it happen
•May the Force Be With You

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close