×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

OfficeServ 500 - suddenly not on LAN

OfficeServ 500 - suddenly not on LAN

OfficeServ 500 - suddenly not on LAN

(OP)
Hello,

I manage our in-house OfficeServ 500 as best I can. I'm an IT guy, not a trained telecoms engineer. Our telecomms partner has stopped supporting the 500 as they say the parts are hard to find so cannot guarantee maintenance, so I'm on my own with it.

Anyway, every few months I need to make a change (such as a name change) via OfficeServ Manager, but noticed today I cannot connect to the LAN IP of the system. I get "Failed online connection to system...Check the physical link between the system and OfficeServ Manager"

I also cannot ping the IP. Nothing, to my knowledge, has changed with the network or phone system to knock this offline. The IP address is static so should not have changed, but I googled how to look up from the handsets. Apparently, its TRANSFER then 830, but this shows "830: ETHERNET PAR", then on the next line "NOT PERMIT".

There are two ethernet cables connecting the OfficeServ to our network. One is plugged into MGC2, the other in MPI2. Both have a link light at the switch.

Any ideas how to get connectivity back?

Thanks in advance.

RE: OfficeServ 500 - suddenly not on LAN

give it a reboot the lan can lock up we could support it for you parts are available

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close