×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

MiCollab Intermittent SIP Softphone Authentication Failure (Rel 8.0 SP3)

MiCollab Intermittent SIP Softphone Authentication Failure (Rel 8.0 SP3)

MiCollab Intermittent SIP Softphone Authentication Failure (Rel 8.0 SP3)

(OP)
I'm having a real hard time with this one. I'm simply trying to get the softphone working with MiCollab. It works for a while, sometimes days at a time, then out of nowhere, the softphone goes offline with the error message "SIP Softphone Authentication Failure" with a connect button next to it. I click connect and it says again "SIP Softphone Authentication Failure". The server is definitely online, there are hundreds of others working on softphones and desk phones with the same setup. Then out of nowhere, usually the next day, it will just start working again, until it decides to stop. If I try a desk phone using the same PC with the same MiCollab installation, on the same network, it works all the time, even when the softphone is offline.

I've tried the softphone on 3 different computers, in 3 different network enviornments: corporate, home, and cellular, and they all have this issue. The administrator has no idea what is going on either and he has spent quite some time trying to debug it. Does anybody have any ideas?

RE: MiCollab Intermittent SIP Softphone Authentication Failure (Rel 8.0 SP3)

What does the logs say when connection drops: \AppData\Roaming\Mitel\UC?
This should tell you the reason for the drop.

Also check FQDN is resolving correctly , and an entry under MBG Blade>> Application Integration >> MiCollab Client

You did not specify how the MiCollab is configured (mode)
Also check ports below ports on the network using TNA

From To Port Protocol
Client MiCollab Server 443 TCP
Client MiCollab Server 80 TCP
Client MiCollab Server 36008 TCP
MiCollab Server Client 36008 TCP
Client MiCollab Server 36008 TCP
MiCollab Server Client 5060 UDP
Client MiCollab Server 5060 UDP
MiCollab Server Client 5061 UDP/TCP (TLS)
Client MiCollab Server 5061 UDP/TCP (TLS)

Clever men learns what Wise men shares!

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close