×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

Analog Message Waiting

Analog Message Waiting

Analog Message Waiting

(OP)
Alright, this is admittedly a really low tech problem that's driving me nuts...
I have an analog station that has an Xpressions mailbox profile that has been working for years..
For some reason, the user no longer has broken dial tone to indicate a message waiting. I have gone into Xpressions and multiple UpdateMWI on the mailbox, did ClearMWI and then UpdateMWI, downed and upped the SLMA port, still no broken DT....

What am I missing here? Is this something that dropped out of the V8 Os4000? or has this not been a feature for analog phones for sometime??? Am I too old to do this work anymore??

Thanks in advance....

RE: Analog Message Waiting

Cannot tell if is the same for V8, but in V6 R2, to have broken dial tone when MWI is ON :

CHANGE-ZAND:TYPE=TONES,CP=MWI,SIU=3;

For IPDA:
CHANGE-UCSU:UNIT=AP,LTG=1,LTU=17,CP=MWI,SIU=3;
To apply the change on the IPDA (this will restart the NCUI):
EXEC-USSU:MODE=NCUILOAD,LTU=17,FILES=LW;
EXEC-USSU:MODE=UPDATAP,LTU=17;

Additional things to check :
- param. PMIDX in SCSU to match with IDX param. in RICHT:PM (trunk to XPR)
- param. DHPAR=MWLED in SCSU
- param. MB in COSSU (DTE,VCE)
- check also MBOFF in WABE

When Xpressions or Phonemail sends a MWI Activate over the trunk to the Hipath 4000, it searches circuit 0 first.
If circuit 0 is not configured, the MWI will fail.
Circuit 0 must be configured on the STMI circuit.
For example:1-1-2-0. If only 1-1-2-1 is configured, the MWI will fail.
It is not required for circuit 0 to be a trunk to Xpressions or even the same protvar. It only needs to be configured.

Also a device regen (delete-> re-add) is recommended (not only a port restart).
And/or a test with another (new) similar analog device.

For V8 R1.19.X there is a correction included in HF3 ( MSC28239 - PSF0281 ):
MWI from analog port not switching off the mailbox led.

RE: Analog Message Waiting

(OP)
Wow, thanks for that! I don't think I would have found this..
I looked at on of my old V7 backups, I see this command in RMX -- CHANGE-UCSU:AP,1,18,,,,,,,,,,,,,,,,,,MWI,3,,,,;
None of my AP shelves in the V9 system have any of the UCSU change commands in the backup, and when I display the UCSU I see -- MWI : 1 .

So it looks like it has either changed in V9 or it was lost in the upgrade....

Thanks again...

RE: Analog Message Waiting

(OP)
Typo!! I meant to say V8, not V9

RE: Analog Message Waiting

Just to add to this....

Find out what the MBON/MBOFF code is in WABE

DIS-WABE:GEN,,,,MBON;
DIS-WABE:GEN,,,,MBOFF;

You can then use that code from an ANALOG phone to send MWI ON / OFF to another phone.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close