×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

1603 discover IPO

1603 discover IPO

1603 discover IPO

(OP)
Hi ...

I have IPO Rls9.0, 4 IP Phones 1603 connected on company branch, the Power is off in main location, after it the 4 phones in branch discovered, the data link is on in the branch, i can ping the IPO and connect to it via any phones cable, when set the phone file server on the phone it's pull the update from the IPO, and the other PC ports is working and pin-gable bit when try to connect it's discover.

what's wrong and how to solve this issues ?

Thanks

RE: 1603 discover IPO

Have you tried rebooting anything?

RE: 1603 discover IPO

"what's wrong and how to solve this issues?" - Explain better and certainly not in another 79 word long sentence!

Stuck in a never ending cycle of file copying.

RE: 1603 discover IPO

(OP)
@Nutritional_Info: I reboot IPO, Switches on both side, routers on both sides. and IP Phones.

@sizbut: I clearly describe every thing, the IP Phones reach the IPO and pull the update but when connect it's discover.

Best Regards

RE: 1603 discover IPO

With respect, no you didn't clearly explain everything, you just spewed a long string of half phrases, then expected us to decode that into something more meaningful, before we even got anywhere near understanding the problem or near possible solutions and showed no understanding that if you want help you have to be able to state things clearly rather than as a cryptic puzzle from which we have to do the work of extracting evidence or do you always talks in really long sentences.

Stuck in a never ending cycle of file copying.

RE: 1603 discover IPO

(OP)
@sizbut: Thank you Sir

RE: 1603 discover IPO

My best guess is that the remote location isn't keeping the VLAN configuration from the main branch. Assuming you have a site-to-site VPN configured at the routers, check the configurations of both the routers and then the switches.

That or based on "the Power is off in main location" & "the data link is on in the branch", the PBX is offline and your VPN 1603's are stuck in discover because they are trying to talk to an IP Office that is offline, but still getting POE from the remote switch / injectors.

If the power is back at the main location, check the UPS and make sure everything connected to it is powered on with approriate lights.

I'm simply trying to guess at what you said as well; there's no clear indication where the PBX lives, if there's two PBX's, how the locations talk to each other, and how the phones are configured.
I can't be of any more help than that. Good luck!

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close