×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

Call forwarding off-net problem

Call forwarding off-net problem

Call forwarding off-net problem

(OP)
Hello everyone,

I'm using Avaya Site Administration 6.0 (old, I know), and I'm new to phone systems. I can set a station to forward all calls off-net, to an after-hours answering service, using a feature access code. That works fine--so far so good.

My problem is that I can't seem to replicate this on another station. This other station has the same COR and COS as the other station (the one that works). This station is also receiving outside calls from 555-5555 (in other words, the incoming call handling treatment table is set up to erase the 7 digits "5555555" and replace them with the 3 digit extension). I think this incoming call handling treatment might be what is preventing it from working? Maybe you just can't do this? Anyway, I can't figure this out. If anyone could offer any advice I would appreciate it. I would be glad to provide any additional details if necessary. Thank you.

RE: Call forwarding off-net problem

show good trace / bad trace.

RE: Call forwarding off-net problem

all so look at your public unknown table

RE: Call forwarding off-net problem

(OP)
Thank you guys. I haven't got a trace yet, but there is nothing in the display public-unknown-numbering tables 0-8. I did notice that if I put in a different outside number to forward to, it works every time. Interestingly, I discovered that when I forward to the problem number, sometimes it works (maybe once every 10 or 15 times). Other times I hear a busy signal, and sometimes nothing at all.

RE: Call forwarding off-net problem

(OP)
Update:

After wasting a colossal amount of time on this problem, neither an Avaya Engineer nor another telcom vendor who made a site visit could make this work.

RE: Call forwarding off-net problem

Are you sure the issue is not on the receiving end? Have you tried to call that number from out side of your PBX?
What type of trunks do you use?
Post a trace of the failed, and good calls?

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close