×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

Fiber NAM trouble

Fiber NAM trouble

Fiber NAM trouble

(OP)
we have a location with a fiber nam. Autoattendant answers all calls, pots lines (6). Frequently, maybe 1 out of 15 calls will be answered directly into a users' mailbox, not the autoattendant. In the past we've rebooted the unit to resolve the trouble but it still returns, sometimes the same day. the trunks do not ring on any phones, they appear only.
what shall we do? Could it be a programming issue?

RE: Fiber NAM trouble

Do you know the users mailbox number that answers?
Does the users phone DN match?

Is it a specific line?

Any Answer DN keys involved?

________________________________________


=----(((((((((()----=
www.curlycord.com
Toronto, Canada

Add me to LinkedIN

RE: Fiber NAM trouble

(OP)
no answer dns, random mailboxes, no pattern. customer thinks that if someone is on the phone, then that mailbox is the one to answer. But i've proven that wrong. Sometimes all sets idle and a mailbox picks up. About 30 phones. Actually only 1 phone has the lines appear, the rest are all dial 9 and dial out. No trunks ring or appear.

Mics 6.1 with Fiber NAM 4.04 i believe.

RE: Fiber NAM trouble

Note
-Any KSU with software 6.0 or higher requires the NAM to be at 4.1
-6.1 Software is buggy and was replaced with 6.1MR

Suggest to upgrade to 4.1 or Call Pilot for starters.
Then if 6.1 then go to 7.1 after.






________________________________________


=----(((((((((()----=
www.curlycord.com
Toronto, Canada

Add me to LinkedIN

RE: Fiber NAM trouble

(OP)
Aha, I will have to check that.

RE: Fiber NAM trouble

(OP)
Just to follow up this is what I have: SP30CQE06 NAT with NAM 4.1.05 Fiber

I believe that is 6.1 but not MR.

RE: Fiber NAM trouble

Ok since it's 4.1 then maybe try the NAM Redirect Patch.
3.5 in floppy required or if it has Norstar Manager and Network card or a Modem you can go into the Norstar Manager and turn off Redirect DN.

The latest NAM build had it turned off
I also forget if the patch was to fix a part time issue as you described or for all the time....somebody else may chime in their memory bank.

________________________________________


=----(((((((((()----=
www.curlycord.com
Toronto, Canada

Add me to LinkedIN

RE: Fiber NAM trouble

(OP)
I can try that and I will.

This is a part time problem, it occurs maybe 1 in 15 calls, hard to say. But often enough that I hear about it from the customer.

If I was to go to 6.1mr, I would just shut off and change the cards?

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close