×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

J179 freezing after 20-30 seconds

J179 freezing after 20-30 seconds

J179 freezing after 20-30 seconds

(OP)
We're able to register a J179 to the IPO and it works just fine when on the same LAN segment; but, when we attempt an external registration through our SBC across the public Internet, the phone freezes up after 20-30 seconds. Before that time has elapsed, it can make and receive phone calls just fine, talk-path and all. After that time has elapsed, the phone is non-responsive except for the menu button, a reboot of the phone gets it working for another 30 seconds.

We have been working with Avaya for 3 weeks on this and haven't gotten anywhere and I was curious if anyone else was having any luck getting J179's to work across the public internet.

Environment:
J179 version 2.0.0.45
IPO version 11.0
ASBCE version 7.2.2

Cisco-CCNA; Avaya- ACSS

RE: J179 freezing after 20-30 seconds

Ask them for a DES login and use that to get the phones working across the public internet. Once setup it works really well.

| ACSS SME |

RE: J179 freezing after 20-30 seconds

I weas using J169 and J179 across the public internet, through a firewall rather than an SBC and they kept locking up randomly.
Also the screens would not update properly and othe weird stuff was happening
I found that when they got their upgrade and settings files from the SE that they had defaulted to using TLS on port 5060 :D

TLS was not enabled in the SE so I don't know how they worked at all.

Changed to using TCP port 5060 (demo kit and connection is sometimes subject to packet loss hence TCP and not UDP) and they have been solid as a rock since.

RE: J179 freezing after 20-30 seconds

I've just upgraded our demo kit to 11 and had the same issue with TLS using port 5061 enabled and had to manually change this for the phones to work.

RE: J179 freezing after 20-30 seconds

Hi guys,

Suggest you try this parameter. Note it's from the J100 3.0 Release notes.

For all IP Phones which are remotely connected through an SBCE, please ensure that the
following is set in the 46xxsettings.txt file

SET WAIT_FOR_REGISTRATION_TIMER 40

ACSS (SME)

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close