×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

TAPI3 v1.0.7 Install on Fresh Windows 10 Pro v1803 does not work?

TAPI3 v1.0.7 Install on Fresh Windows 10 Pro v1803 does not work?

TAPI3 v1.0.7 Install on Fresh Windows 10 Pro v1803 does not work?

(OP)
Anyone have issues with the TAPI 3 Driver with Windows 10 Pro v1803 Fresh Install?

We have been using the TAPI3 v1.07 Driver with Windows 10 Pro 1703 with no real issues. Though on Fresh installs of Windows 10 Pro v1803 (The Spring 2018 Update) The Dialer App does not see the Avaya TAPI driver installed. During the install it asks for the server IP/User/Pass. I can also see it the Phone and Modems Control Panel, though the Dialer Errors out and says there is no Device it can use to make calls.

As a Test we had a working Windows 10 Pro v1703 System and then upgraded it to 1803 and it worked fine, though it was a VM, the other machines are physical. We are testing the 1703 to 1803 upgrade on a Physical Machine now.

Thanks!

RE: TAPI3 v1.0.7 Install on Fresh Windows 10 Pro v1803 does not work?

Do you actually need TAPI3?
Otherwise try with the TAPI2 driver instead.

"Trying is the first step to failure..." - Homer

RE: TAPI3 v1.0.7 Install on Fresh Windows 10 Pro v1803 does not work?

(OP)
We uninstalled TAPI3 and installed TAPI2 and we get the Same Error. )-:

RE: TAPI3 v1.0.7 Install on Fresh Windows 10 Pro v1803 does not work?

During the install when it asks you for the IP, extension etc it doesn't save. You need to go us a run command and go to telephon.cpl>Advanced>Avaya IP Office Tapi>configure. Put in the switch IP and extension information. Then you have to reboot for it to sync up.

I know this works on version 2 but I haven't tried 3 yet.

Hope that helps

RE: TAPI3 v1.0.7 Install on Fresh Windows 10 Pro v1803 does not work?

(OP)
When we go to the Avaya IP Office TAPI2/3 Service Provider in the Phone and Modem Control Panel, it shows the Correct Switch IP, User and password.

Its when we bring up the Dialer it gives us an Error message saying it cant find any Devices it can use to make calls.
Selecting Tools/Connect Using... gives the same error.

RE: TAPI3 v1.0.7 Install on Fresh Windows 10 Pro v1803 does not work?

My mistake, I found a site with discussion with a similar issue. Not sure if you looked at this already or not. They are talking about the same error I believe about 3/4 the way down.

https://supportforums.cisco.com/t5/unified-communi...

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close