×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

Voicemail to email suddenly not working.

Voicemail to email suddenly not working.

Voicemail to email suddenly not working.

(OP)
I am feeling like a dunce.
I’ve got an IPO, 10.0, essential edition, and voicemail to email has been working using an office 365 SMTP server for which my customer is licensed.

As of Saturday, at 11:45 or so a.m., voicemails are no longer being received in email boxes.

Thinking that Microsoft may have changed something in office 365, I changed my server over to a Gmail server, using port 587, with authentication required, and still am not receiving emails.

There are no alarms in System Status telling me that the SMTP server cannot be reached, but I don’t know what else to check.

I can ping the IP address associated with the Gmail server from the IPO, and am using 8.8.8.8 as my DNS,

The system has been rebooted a couple times.

What am I missing?

RE: Voicemail to email suddenly not working.

Not sure what you're missing, but the logs are. You said you are using essential edition - does that mean that you're using Embedded Voicemail? If so, run a sysmon session with the Embedded Voicemail filters checked and try to leave a test message - it's a pain reading the sysmon logs but you should see data populate that you can analyze and troubleshoot from.

If you are using Voicemail Pro, enable logging in the Vmail Pro Client and check logs in the VM backbone directory after leaving an unsuccessful message.

RE: Voicemail to email suddenly not working.

you didn't recently change your wan provider right? you did populate the new smtp settings under system /smtp right?

RE: Voicemail to email suddenly not working.

(OP)
joe2938: no, there is no new WAN provider and I did the SMTP settings under System.

splitingcodec: here is a copy / paste of a section of Monitor when I did a test VM to the extension "Phone room"

13639236mS LVMail: Notify: Phone Room New: 1 Old: 0 Saved: 0
13639236mS LVM(recorder): ~LVM Recorder 114: destructor called
13639242mS LVM(flash): FlashA: AppendFlashItem: File: 89914 nBodyLen: 4968 file: 89914
13639260mS LVM(flash): FlashA: AppendFlashItem: exiting after 18 ms
13639261mS LVM(flash): FlashA: CloseFlashItem: File: 89914 nNameLen: 208 nBodyLen: 45511
13639298mS LVM(flash): FlashA: CloseFlashItem: exiting after 37 ms
13639299mS LVM(flash): FlashA: ReadFirstSector: file: 89914
13639299mS LVM(flash): FlashA: ReadFirstSector: exiting after 0 ms
13639299mS LVM(flash): FlashMan: AddFMEntry: File: 89914: Phone Room type: U-Law New Mess
13639300mS LVMail: Notify: Phone Room New: 2 Old: 0 Saved: 0
13639300mS LVMail: Message recorded. Email mode(2) Addr(chris@straughn.biz) Locale(enu)
13639301mS LVM(email): VM Email request added to queue - size = 26
13652652mS LVM(recorder): LVM Recorder 115: constructor called
13652652mS LVMail: MailBox115: constructor called
13652652mS LVMail: AutoBox115: constructor called
13652652mS LVM(audio): IntuityLoginNode::Constructor: called
13652652mS LVM(audio): IntuityChangePasswordNode::Constructor: called
13652652mS LVM(audio): IntuityNameNode::Constructor: called
13652652mS LVM(audio): IntuityNameRecordNode::Constructor: called
13652652mS LVM(audio): IntuityRecordingPlayNode::Constructor: called
13652652mS LVM(audio): IntuityActivityMenuNode::Constructor: called
13652653mS LVM(audio): IntuityPersonalMenuNode::Constructor: called
13652653mS LVM(audio): IntuityOutcallingConfigNode::Constructor: called
13652653mS LVM(audio): IntuityOutcallingSetDestNode::Constructor: called
13652653mS LVM(audio): IntuityReceiveMsgsMenuNode::Constructor: called
13652653mS LVM(audio): IntuityTimeDateTestNode::Constructor: called
13652653mS LVM(audio): IntuityRespondMenuNode::Constructor: called
13652653mS LVM(audio): Audio115: constructor called
13652653mS LVMail: MailBox115: constructor called
13652653mS LVMail: Client115: constructor called:
ACallId.lid: 0 ACallId.id: 1012 ACallId.in: 0

RE: Voicemail to email suddenly not working.

try a reboot of ip office if this is an embedded voice mail

RE: Voicemail to email suddenly not working.

(OP)
Jumping out at me is "13639301mS LVM(email): VM Email request added to queue - size = 26"

Where is that queue and what might be stopping the queue from executing?

RE: Voicemail to email suddenly not working.

(OP)
I rebooted at 7:45 this AM, and last night around 8 after I made the SMTP change.

RE: Voicemail to email suddenly not working.

if we knew the answer to that question then it would be working, 26 emails are in queue

RE: Voicemail to email suddenly not working.

(OP)
I'm going to try using STARTLS setting checked on.

RE: Voicemail to email suddenly not working.

Both office 365 and gmail require STARTLS checked.

RE: Voicemail to email suddenly not working.

(OP)
Too bad that setting is not a merge capable one.

RE: Voicemail to email suddenly not working.

In Monitor, first Clear All
Call tab, check Email under Embedded Voicemail
Services tab, check SMTP
System tab, check Print and Prefix YYY-MM-DD and Prefix hh:mm:ss

Leave a voicemail and check the monitor log. This will show you what's happening.

RE: Voicemail to email suddenly not working.

(OP)
I've just received some advise, and will update the gallery when i've put it into effect.

Someone smarter than I asked if there are any mailboxes with 80+ messages in them (there is one with 250+), as he's seen that block email from working for the whole system. He suggested that I delete EVERY vm from that box and see if that solves the problem, as it did for him.

Stay tuned.

RE: Voicemail to email suddenly not working.

(OP)
All fixed. I deleted the 370 voicemails that were in the one mailbox, and I did a remote update from 9.0.9.to 9.0.12, and it works now!

Moral of the story (as we all know): be on the latest release of software.

Thanks everyone!

RE: Voicemail to email suddenly not working.

I have actually had two separate customers run into a similar situation both running R9.0.9. Upgrading to R9.0.12 and re-entering all information fixed the sitatuon in both cases. It seems like R9.0.9 has some voicemail to email issues.

The truth is just an excuse for lack of imagination.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close