×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

LiveLink Content server 16.2

LiveLink Content server 16.2

LiveLink Content server 16.2

(OP)
Hi,

earlier we had live link content server 10.6 which has been integrated to one of our application. we were using the SOAP search web service to fetch the files and folder and list it in screen.

now we have upgraded the content server to 16.2 now the SOAP search web service is returning empty list.

these are the method we are using to get the types and items from live link

SingleSearchResponse results = searchService.search(singleSearchRequest, "");
SResultPage srp = results.getResults();
List<SGraph> sra = results.getResultAnalysis();
List<SGraph> items = srp.getItem();
List<DataBagType> types = srp.getType();

the results objects has the result,
srp and sra objects have the data when we try to get the items and types it is not retrieving the data. it works fine in content server 10.6

please let me know for any changes we have to do to work with content server 16.2

Thank you

RE: LiveLink Content server 16.2

OT has constantly maintained that using the SOAP search service is in deprecation status but maintained not to break legacy code,,but unless you see any statement form them saying it has been deprecated I would be very surprised.Here are a couple of suggestions I could make.
  1. You could use SOAPUI and point to the search WSDL and verify you are getting anything back
  2. You could turn wantsearchlogs=true on a livelink server and submit the search and see if the query provides any response,use the GUI to and search to see what the query is used to get a comparison
  3. You could turn debug=2,wantlogs=true,wantlapilogs=true on a livelink server and look at the IN/OUT arguments IN is what your program gives OUT is what the LLserver spits out
I have a link here in case you are new to livelink debugging https://appukili.wordpress.com/2015/02/23/common-d...

If memory serves me right 16 server will give you search results in JSON(proper REST API) or you could always use the old search XML API as well which is more in tune with what the search system is coded to do.

Well, if I called the wrong number, why did you answer the phone?
James Thurber, New Yorker cartoon caption, June 5, 1937
Certified OT Developer,Livelink ECM Champion 2008,Livelink ECM Champion 2010
http://www.tek-tips.com/faqs.cfm?fid=2884
http://www.linkedin.com/in/appunair
http://www.livelink.in

RE: LiveLink Content server 16.2

(OP)
Hi Appnair,

Thank You for your quick response. I will try the options provided by you and get back to you.

Thanks again,

RE: LiveLink Content server 16.2

(OP)
Hi Appnair,
<urn1:queries>
<!--Optional:-->
<urn1:DataCollectionSpec>'LES Enterprise'</urn1:DataCollectionSpec>
<urn1:FirstResultToRetrieve>1</urn1:FirstResultToRetrieve>
<urn1:NumResultsToRetrieve>10000</urn1:NumResultsToRetrieve>
<!--Optional:-->
<urn1:QueryLanguage>Livelink Search API V1</urn1:QueryLanguage>
<!--Optional:-->
<urn1:ResultOrderSpec> </urn1:ResultOrderSpec>
<!--Optional:-->
<urn1:ResultSetSpec>where1=("OTSubType":0 OR "OTSubType":1 OR "OTSubType":144) AND "OTParentID":2000 </urn1:ResultSetSpec>
<!--Zero or more repetitions:-->
<urn1:ResultTransformationSpec>OTName</urn1:ResultTransformationSpec>
</urn1:queries>
i tried the above query in SoapUI and i verified it is not returning anything in content server 16.2. it works fine with content server 10.2

could u please check the query and let us know for any changes

Thank You

RE: LiveLink Content server 16.2

I tried against my 16.2 and it worked.I put 2000 as the Ent Workspace

CODE -->

<urn1:DataCollectionSpec>'LES Enterprise'</urn1:DataCollectionSpec>
<urn1:FirstResultToRetrieve>1</urn1:FirstResultToRetrieve>
<urn1:NumResultsToRetrieve>10000</urn1:NumResultsToRetrieve>
<!--Optional:-->
<urn1:QueryLanguage>Livelink Search API V1</urn1:QueryLanguage>
<!--Optional:-->
<urn1:ResultOrderSpec> </urn1:ResultOrderSpec>
<!--Optional:-->
<urn1:ResultSetSpec>where1=("OTDataID":2000)</urn1:ResultSetSpec>
<!--Zero or more repetitions:-->
<urn1:ResultTransformationSpec>OTName</urn1:ResultTransformationSpec>
<urn1:ResultTransformationSpec>OTParentID</urn1:ResultTransformationSpec>
<urn1:ResultTransformationSpec>OTSubType</urn1:ResultTransformationSpec> 


CODE -->

<s:Envelope xmlns:s="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">
   <s:Header>
      <h:OTAuthentication xmlns:h="urn:api.ecm.opentext.com" xmlns="urn:api.ecm.opentext.com" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
         <AuthenticationToken>< REMOVED THE AUTH TOKEN FOR PUBLIC POSTING ></AuthenticationToken>
      </h:OTAuthentication>
   </s:Header>
   <s:Body xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema">
      <SearchResponse xmlns="urn:SearchServices.service.livelink.opentext.com">
         <SearchResult>
            <ResultAnalysis>
               <ID>Map from Region Names to Display Names</ID>
               <N>
                  <ID/>
                  <S>Name</S>
                  <S>Container</S>
                  <S>Content Type</S>
                  <Type>MRD</Type>
               </N>
            </ResultAnalysis>
            <Results>
               <Item>
                  <ID>DataId=2000&amp;Version=0</ID>
                  <N>
                     <I>141</I>
                     <ID>n1</ID>
                     <S>Enterprise</S>
                     <S>-1</S>
                     <Type>t1</Type>
                  </N>
               </Item>
               <ListDescription>
                  <ActualCount>1</ActualCount>
                  <IncludeCount>1</IncludeCount>
                  <ListHead>1</ListHead>
               </ListDescription>
               <Type>
                  <ID>t1</ID>
                  <Ints>OTSubType</Ints>
                  <Strings>OTName</Strings>
                  <Strings>OTParentID</Strings>
               </Type>
            </Results>
            <Type>
               <ID>MRD</ID>
               <Strings>OTName</Strings>
               <Strings>OTParentID</Strings>
               <Strings>OTSubType</Strings>
            </Type>
         </SearchResult>
      </SearchResponse>
   </s:Body>
</s:Envelope> 

Well, if I called the wrong number, why did you answer the phone?
James Thurber, New Yorker cartoon caption, June 5, 1937
Certified OT Developer,Livelink ECM Champion 2008,Livelink ECM Champion 2010
http://www.tek-tips.com/faqs.cfm?fid=2884
http://www.linkedin.com/in/appunair
http://www.livelink.in

RE: LiveLink Content server 16.2

(OP)
Hi Appnair,

i removed the OTSubType in the where clause after that i was able to retrieve the results.

<urn1:queries>
<!--Optional:-->
<urn1:DataCollectionSpec>'LES Enterprise'</urn1:DataCollectionSpec>
<urn1:FirstResultToRetrieve>1</urn1:FirstResultToRetrieve>
<urn1:NumResultsToRetrieve>10000</urn1:NumResultsToRetrieve>
<!--Optional:-->
<urn1:QueryLanguage>Livelink Search API V1</urn1:QueryLanguage>
<!--Optional:-->
<urn1:ResultOrderSpec> </urn1:ResultOrderSpec>
<!--Optional:-->
<urn1:ResultSetSpec>where1="OTParentID":2000 </urn1:ResultSetSpec>
<!--Zero or more repetitions:-->
<urn1:ResultTransformationSpec>OTName</urn1:ResultTransformationSpec>
</urn1:queries>

when i add OTSubType it is not reverting the results i checked in the regions the queryable and displayable is checked to OTSubType but still it is not reverting the result

what may be the problem here

Thank You

RE: LiveLink Content server 16.2

Unfortunately I won't be able to tell you that because the correct way of telling this
<urn1:ResultSetSpec>where1=("OTSubType":0 OR "OTSubType":1 OR "OTSubType":144) AND "OTParentID":2000 </urn1:ResultSetSpec>

I think what you are saying is

Select DataID from SearchIndex where OTSubType in (0,1,144) and OTParenTID=2000 (there are no tables in search it is a proprietary product,I just included it so you can understand the concept)

My understanding is the "IN" clause in search will be like where1,where2,where3 for each of them

As I keep telling you find the search API Bible from OT https://knowledge.opentext.com/knowledge/llisapi.d...

When I have to do a search based code I play with that API specifications NOT the SOAP API syntax.If you are thinking that Search API is difficult to achieve then you are wrong it just
means you are using a custom html to POST/GET to the see this extremely simple example
http://www.tek-tips.com/faqs.cfm?fid=3552

If one can make the query work in search API chances are you can make it work in SOAP or REST.


Well, if I called the wrong number, why did you answer the phone?
James Thurber, New Yorker cartoon caption, June 5, 1937
Certified OT Developer,Livelink ECM Champion 2008,Livelink ECM Champion 2010
http://www.tek-tips.com/faqs.cfm?fid=2884
http://www.linkedin.com/in/appunair
http://www.livelink.in

RE: LiveLink Content server 16.2

(OP)
Hi Appnair,

in the above search query i found out the problem in our environment in 16.2 content server
if we use the AND condition in the where clause it is not retrieving the data
for example :
where1=("OTSubType":0 OR "OTSubType":1 OR "OTSubType":144) AND "OTParentID":2000

if i use only the where1="OTParentID":2000 it is retrieving the data.

and i tried with where1=("OTSubType":0) it is also retrieving the data.

we have found out that if we add AND condition it is not retrieving the data from livelink

Documents are retrieved successfully with following where conditions
where1="OTParentID":2000
where1="OTName":test.pdf

But Documents are not retrieved for below conditions, which includes AND
where1="OTParentID":2000 AND “OTName”:test.pdf


please help

Thanks in advance

RE: LiveLink Content server 16.2

Use the search GUI and complete your search using complex queries.If the search gui returns the correct results as you want I think you are saying "find me a document called test.pdf in a folder called 2000" this should very well be possible in the search GUI.If that works put search logging and trap the query and adjust it for your SOAP/REST things.

Well, if I called the wrong number, why did you answer the phone?
James Thurber, New Yorker cartoon caption, June 5, 1937
Certified OT Developer,Livelink ECM Champion 2008,Livelink ECM Champion 2010
http://www.tek-tips.com/faqs.cfm?fid=2884
http://www.linkedin.com/in/appunair
http://www.livelink.in

RE: LiveLink Content server 16.2

(OP)
hi appnair,

i tried the search GUI by using complex queries and i m able to find the results with ("OTSubType":0 OR "OTSubType":1 OR "OTSubType":144) AND "OTParentID":2000 this query.

can u pls help me how to put the search logging in content server. so that i can adjust the query in soap/rest

thanks in advance

RE: LiveLink Content server 16.2

Try going through this article on general debugging
https://appukili.wordpress.com/2015/02/23/common-d...
you will find search debugging in there

I will also ask you to ask the KB search forum as search stalwarts can better help you
or you can even ask through a support ticket if this query was working in some version and
the new one broke it


Well, if I called the wrong number, why did you answer the phone?
James Thurber, New Yorker cartoon caption, June 5, 1937
Certified OT Developer,Livelink ECM Champion 2008,Livelink ECM Champion 2010
http://www.tek-tips.com/faqs.cfm?fid=2884
http://www.linkedin.com/in/appunair
http://www.livelink.in

RE: LiveLink Content server 16.2

(OP)
Hi appnair,

i found the solution for the above problem

There have been some changes in the code regarding the AND operator in 16.2.2(Update 2017-09) which is release noted:

2.4 Changes - 16.2.2 (September 2017)

2.4.3 Search Query Language
The behavior when searching for "any words" or "all words" in advanced search has been changed to ignore Boolean operators (such as "and", "or", "not") and treat them as keywords.
This makes the behavior consistent with other search operators.
Depending on configuration, this may also change the default search bar behavior.

This issue looks like the results of changes that were introduced with CS 16.2.2 (Update 2017-09).

The solution was to add the following to the request:

&lookfor1=complexquery

Thank you

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close