×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

Legend PRI issue

Legend PRI issue

Legend PRI issue

(OP)
About a month age my customer started having dialing delay issues on their Vonage PRI. If I dial a number there is an 8 second delay before the call goes through. If the PRI is idle, the amber light comes on after the 8 second delay. If I dial the same number and add a # at the end it completes immediately. Of course Vonage says it's not their issue. I gave the phone I was testing with permission to use dial out code 70 and get the same results. If I dial 9 411, 9 611, or 9 911 the call completes immediately. I checked the ARS- just 70 pool for default toll & local. no digit add or delete. I even removed the PRI and reprogrammed it in to prove my issue. Any thoughts?? Switch setting is 5ESS.
Thanks in advance

RE: Legend PRI issue

Well, that's a new one on me. I do fully understand the use of the # (Pound Sign). Bell Labs told me that the Legend sees that as END OF DIALING (or something like that) and it then sends the call. In fact, one of the Engineers there said the he ALWAYS added the # to his dialing.

However, it shouldn't take the System + the CO 8 seconds to figure out that the system is finished with it's dialing.

I would say it would probably be a good idea to print out the T1 and PRI information so we can see if there is anything in there to cause this. Perhaps in the OUTGOING Table or somewhere.





http://merlinmanswebpage.yolasite.com

RE: Legend PRI issue

phonelady,
there is a short delay in connecting outgoing call attempts simply to allow the dialing person to find or consider the numbers being dialed. the service provider will not nor should not eliminate the delay. doing so will cause more user concerns than it will fix. neither should you attempt to adjust dialing delay intervals on the p.b.x. some short dial codes (411, 911) are conditioned to pass immediately. the service provider has perhaps programmed most other completed call attempts to consist of at least ten digits.
test: dial 9+(local area code) and local number. i expect the call will complete quickly. the same should apply to any eleven digit toll call. (calls beginning with 1 or 0 followed by an area code)
if these calls pass quickly, simply insert the local area code into the local outgoing call table...mel

42

RE: Legend PRI issue

After thinking about this for a few days, I have one thing you need to run by the Provider.

Ask them this, without letting them know what the Legend/Magix really needs; "What is the NI Setting, is it NI1 or NI2?". I have seen the systems kinda' cripple along with the incorrect setting, and that may very well be your problem.

So, once they say NI2 (which they probably will) ask if they can double check the setting. Once they come back and verify that for sure it's NI2, then make them change it to NI1. It maybe 5ESS, which should be OK, but it could very well be NI2. This happens a lot, usually when they Upgrade their switch software.

http://merlinmanswebpage.yolasite.com

RE: Legend PRI issue

(OP)
I found out the other day that the provider is set for NI2 and I’m waiting to see if it has been changed to 5ESS and ATT Custom. I figured it was a provider issue all along. I haven’t heard back from the customer yet.

RE: Legend PRI issue

I can virtually just stop taking PRI Calls for that issue alone.

It's pretty much become my standard answer.

I know the system is an Antique, but they will last virtually forever.

About the only ways to screw up a working system is: Lightening, Power Surges and Provider Problems.

And, almost all of the PRI problems is they set it for NI2.

Amazing......

http://merlinmanswebpage.yolasite.com

RE: Legend PRI issue

(OP)
Vonage issue- I knew it all along but it took some convincing for them to acknowledge it.
Thanks for everyone's input.dazed

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close