×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

AAM 6.3 record greeting from handset instigated from webinterface

AAM 6.3 record greeting from handset instigated from webinterface

AAM 6.3 record greeting from handset instigated from webinterface

(OP)
Hi Chaps/Chapesses,

So as per the subject , this is direct sip integration into CM from a co-res AAM , from the user pages i select advanced pref , navigate to greetings , there is already a personal greeting recorded from a handset using the pilot number of the vM etc, but when selecting the record from my extension or another phone (being a different extension number)

I just get a failure , i have run the diag tests and it simply returns , going off hook unkown error near end disconnect , i have allowed outcalling (not sure this is required) , the number of trunks on the pbx and the inegration on the VM match , im unsure if im missing something or there is a deeper issue like a bug , as when looking at all the logs and diagnostics pages i get nothing that leads me in a direction towards config issues , any help much appreciated.

ACSS (UC/SBCE/SM/SME)

Not that they mean a thing anymore , get a brain dump pass the test crash the system.

RE: AAM 6.3 record greeting from handset instigated from webinterface

(OP)
Sorry maybe im am being unclear or have misunderstood , the calls route down to VM from a station coverage path , when i run a list trace on the TAC of the SIP trunk group the call does not leave the voicemail(or at least does not activate the trace)

ACSS (UC/SBCE/SM/SME)

Not that they mean a thing anymore , get a brain dump pass the test crash the system.

RE: AAM 6.3 record greeting from handset instigated from webinterface

A list trace does not show the SIP data stream unless something has changed recently. I can tell you that every time I have seen this it was due to a public unknown or a private unknown numbering issue. And the CM just drops it.

How many trunks do you have setup for out/transfer?

Ken Means

www.tel-is.com
"I find that the harder I work, the more luck I seem to have."
- Thomas Jefferson (1743-1826)

RE: AAM 6.3 record greeting from handset instigated from webinterface

Did you get it working ?

Ken Means

www.tel-is.com
"I find that the harder I work, the more luck I seem to have."
- Thomas Jefferson (1743-1826)

RE: AAM 6.3 record greeting from handset instigated from webinterface

(OP)
{"DIRECTION": "IN", "FEATURE": "OUTCALL_NOTIFICATION", "IPADDRESS": "10.141.0.22", "DATE": "03/09/17", "STARTTIME": "13:57:41", "CALLERID": "", "DESTINATIONNUMBER": "201108", "DURATION": "0", "STATUS": "[LINE:48 (IRAPI48), GOT DIAL TONE, THERE WAS AN UNKNOWN ERROR, NEAR END DISCONNECTED, CP=ERROR]" }

ACSS (UC/SBCE/SM/SME)

Not that they mean a thing anymore , get a brain dump pass the test crash the system.

RE: AAM 6.3 record greeting from handset instigated from webinterface

(OP)
Hi Ken,

Appreciate your help on this thus far.

Aplogies the post submitted whilst i was editing , essentially i turned on debug (for a short period) and below is the log , when the call fails , as you can see i am in the user options for 201101 mailbox in the webinterface , i am attempting to record the no answer greeting for mailbox 201101 on 201108 IP handset , I double checked my AAR and private tables , all logic is there.

I have got 50 trunks configured on the VM for PBX connections and that number matches on the SIP trunk on CM , i would summise if i had a permissions option in the VM on the COS etc , that the log would notify on that error , again as you see the VM reports dial tone , attempts the call and reports CP error (im guessing that is Call processing) running statt app or sysstat from the CLI of the VM shows all system processes as up , in /var/log there is not anything specific ( however i again would assume this debug log would cover the log info that is most relevant... that is unless you can suggest a more specific log i can interrogate.?)

Or anything else to try , the actuall error that is returned in the web interface when attempting this is , "There was a problem communicating with the application server. Please contact your administrator" , which initially pointed me towards config , but now im not so sure ....ohh i am using the dadmin account to do this , but have tried the individual web link of the mailbox users page.

FlowSummaryManager INFO [] Thu Mar 09 13:51:31
----- Flow Summary S2-000321-----
- CallerID :

- Start Time :Mar 09 2017 13:51:23
- End Time :Mar 09 2017 13:51:31
- VbSessionId :S2-000321
- Channel :47
-
- Time Elapsed Module Name User Input
- 0 ADOMO_SYSTEM_MM No User Input
- 0 HANGUP No User Input
- Call elapsed time (S2-000321) : 8713
----- Flow Summary -----

PhoneGateway DEBUG [] Thu Mar 09 13:52:41 HTTP parameters to PhoneGateway Servlet:
Context Path : /adomo
Servlet Path : /phone/gateway
Request URL : /adomo/phone/gateway
Query String : SessionStatus=Stu.Reeves%40mailrelay.scc.com&XmlOut=true
Request Parameters:
SessionStatus(0): Stu.Reeves@mailrelay.scc.com
XmlOut(0): true

PhoneGateway DEBUG [] Thu Mar 09 13:52:48 HTTP parameters to PhoneGateway Servlet:
Context Path : /adomo
Servlet Path : /phone/gateway
Request URL : /adomo/phone/gateway
Query String : Action=GreetingPlay&EMail=Stu.Reeves%40mailrelay.scc.com&MID=null&Phone=201108&Rings=3&GreetingType=PersonalNoAnswer&EncodedMID=null
Request Parameters:
Phone(0): 201108
EMail(0): Stu.Reeves@mailrelay.scc.com
Action(0): GreetingPlay
Rings(0): 3
EncodedMID(0): null
GreetingType(0): PersonalNoAnswer
MID(0): null

SubscriberDialingAssistant INFO [] Thu Mar 09 13:52:48 Create for site 1
OutcallingManager DEBUG [] Thu Mar 09 13:52:48 Starting new GreetingPlay session for phone: 201108
PhoneSocket INFO [] Thu Mar 09 13:52:48 PhoneSocket<Stu.Reeves@mailrelay.scc.com> sending: call 201108:1 http://localhost:7000/adomo/voice/startDialog.jsp?... 15000 - scc 201101 "Stu Reeves" 201101 "Stu Reeves"
PhoneSocket INFO [] Thu Mar 09 13:52:48 PhoneSocket<Stu.Reeves@mailrelay.scc.com> received response[0] = Line:48 (irapi48)
PhoneSocket INFO [] Thu Mar 09 13:52:48 PhoneSocket<Stu.Reeves@mailrelay.scc.com> started on line #48
PhoneSocket INFO [] Thu Mar 09 13:52:48 PhoneSocket<Stu.Reeves@mailrelay.scc.com> received response[1] = Got dial tone
PhoneSocket INFO [] Thu Mar 09 13:52:48 PhoneSocket<Stu.Reeves@mailrelay.scc.com> received response[2] = There was an unknown error
PhoneSocket INFO [] Thu Mar 09 13:52:48 PhoneSocket<Stu.Reeves@mailrelay.scc.com> received response[3] = Near End disconnected
PhoneSocket INFO [] Thu Mar 09 13:52:48 PhoneSocket<Stu.Reeves@mailrelay.scc.com> received response[4] = CP=ERROR
PhoneSocket INFO [] Thu Mar 09 13:52:48 PhoneSocket<Stu.Reeves@mailrelay.scc.com> received response[5] = ok
PhoneSocket INFO [] Thu Mar 09 13:52:48 PhoneSocket<Stu.Reeves@mailrelay.scc.com> ended on line #48
OutcallingManager DEBUG [] Thu Mar 09 13:52:48 Failed to start GreetingPlay session for phone: 201108
AdPhoneLogElement DEBUG [] Thu Mar 09 13:52:48 {"DIRECTION": "IN", "FEATURE": "OUTCALL_NOTIFICATION", "IPADDRESS": "10.141.0.22", "DATE": "03/09/17", "STARTTIME": "13:52:48", "CALLERID": "", "DESTINATIONNUMBER": "201108", "DURATION": "0", "STATUS": "[LINE:48 (IRAPI48), GOT DIAL TONE, THERE WAS AN UNKNOWN ERROR, NEAR END DISCONNECTED, CP=ERROR]"

ACSS (UC/SBCE/SM/SME)

Not that they mean a thing anymore , get a brain dump pass the test crash the system.

RE: AAM 6.3 record greeting from handset instigated from webinterface

(OP)
I have continued to play with the private and public tables and also have ensured that the proxy rte is configured in locations , messaging has its own location in CM , the thing that bugs me is the "near end disconnect" i would expect to see "far end disconnect" if CM was binning the call or atleast a little more in the log stating what sort of disconnect (as in client or server) , i would love to see a SIP call flow datagram so i could proove to myself what is dropping the call and why , i am going to try and set up a wireshark on a mirrored port on the VM server , as that will give me a clear picture of what is happening if the call actually does attempt to leave the VM box.

ACSS (UC/SBCE/SM/SME)

Not that they mean a thing anymore , get a brain dump pass the test crash the system.

RE: AAM 6.3 record greeting from handset instigated from webinterface

I can pretty much guarantee you that the issue is in the CM i'll try to find more info for you

Ken Means

www.tel-is.com
"I find that the harder I work, the more luck I seem to have."
- Thomas Jefferson (1743-1826)

RE: AAM 6.3 record greeting from handset instigated from webinterface

(OP)
Ok so update , i noticed in the cstrace logs that it was failing due to "ims not enabled on trunk" so i changed the SIG group to IMS enabled and hey presto all working fine

ACSS (UC/SBCE/SM/SME)

Not that they mean a thing anymore , get a brain dump pass the test crash the system.

RE: AAM 6.3 record greeting from handset instigated from webinterface

Thanks

Thats a new one i have not seen before

Ken Means

www.tel-is.com
"I find that the harder I work, the more luck I seem to have."
- Thomas Jefferson (1743-1826)

RE: AAM 6.3 record greeting from handset instigated from webinterface

(OP)
Yes agreed , really weird , thankyou for your help at least its sorted.

ACSS (UC/SBCE/SM/SME)

Not that they mean a thing anymore , get a brain dump pass the test crash the system.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close