×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

screeching noise from SL ports

screeching noise from SL ports

screeching noise from SL ports

(OP)
I have had to start over programming after a reboot from a dead battery. My problem is that when I dial 9 from the fax extension (149) or 148 (SLT) I hear a screeching noise, not dial tone. What to do?

RE: screeching noise from SL ports

Proper grounding and ferrite cores around all power cables and cables to the CO makes the noise go away.

///doktor
____________________________________
http://www.kandu.dk/spg153996.aspx

RE: screeching noise from SL ports

(OP)
This is a Vodavi STSe. The ports are 148 (SLT) and 149 (FAX). they both allow for intercom calls but when I dial 9 for a CO line I get the screeching noise which sounds like feedback but no dialk tone.
I have programmed both extensions for CO line group access 01 and only have 2 CO lines in the system. Both of which are in group 1. I want 148 to access CO line 1 and ring on incoming, 149 to access line 2 and fax detect that line to X149.
I have programmed fax detect on line 002 to send to X149 with no luck.
I'm baffled.
Thanks for any advice.

RE: screeching noise from SL ports

If you dial 8801 from the SLT ports, what do you get? 8802?

www.jacksonvilletelephone.com
Jacksonville Florida Telephone Systems

RE: screeching noise from SL ports

Have you put CO lines into trunk group, removed all other lines from group, and allowed stations access to that/those trunk groups?

RE: screeching noise from SL ports

(OP)
I thought about changing the trunk group option to have line 1 as group 1, line 2 as group 2, line 3 as group 3. Line 3 is hooked to a Viking intercom at the gate. I'm having probs with that also.
I haven't tried the 8801 or 8802 option. I'll see what happens.
Thanks so much for the input. I hope I'll be able to help someone else in the future.

RE: screeching noise from SL ports

(OP)
Thank you mforrence! Your solution was the correct answer. My problem was that I had all trunks (4) in group 01 and had no fourth line in the system, hence the screeching noise when the system tried to get the first available line that wasn't there. I deleted trunk 4 and the problem was solved. You ROCK!

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close