×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

RPC over HTTP issues........

RPC over HTTP issues........

RPC over HTTP issues........

(OP)
Wonder if anyone has seen a similar issue.

I have about 7 users reporting this issue so far, I think it's probably more wide spread but it's one of those issues that is probably easier to work around then call the help desk.

Only been working from the Client end so far, it happened around the same time as a PC refresh was going on and a new image was released. So we suspected it was in the client end at first.

When clicking Address Book, TO, CC Outlook will hang.

Deleting the .OST will fix the issue for a little while.

Office diags shows no issues.

Creating new profile, (same results as deleting .OST)

Uninstalled(Using REVO to clean reg entries)/Re-installing Office (Same as deleting .OST)

Re-Imaged (Same as deleting OST)

Only happens when using RPC over HTTP, works fine when on LAN or VPN.

Network Info:
Server: Win2008-R2/Exchange 2010 Sp3
Clients: Win7 Office 2007/2010 (On Slow/On Fast Disabled // Basic Auth.)

Thank you,

KB




RE: RPC over HTTP issues........

does it affect RPC over HTTP on the LAN though?

RE: RPC over HTTP issues........

(OP)

Thank you for the reply, and I'm sorry about the delay.

There are no issues with RPC over HTTP/s internally.

Thanks,

KBrooks

RE: RPC over HTTP issues........

(OP)

Meant to add in the last post that OWA is working correctly for clients.

RE: RPC over HTTP issues........

So it only works slowly over the WAN effectively. Look at AV exclusions on the CAS and the DC. Increase the diagnostics on the address book service on the CAS.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close