×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

HP BL460c G7 Blades - Long Shutdown - Windows 2003 32-Bit Enterprise

HP BL460c G7 Blades - Long Shutdown - Windows 2003 32-Bit Enterprise

HP BL460c G7 Blades - Long Shutdown - Windows 2003 32-Bit Enterprise

(OP)
Hi guys, was wondering if someone could help me. We have two blade enclosures which contain BL460c G7 Blades.

These blades have Windows 2003 installed. The problem is, when we reboot the G7's they take almost exactly 30 minutes to shutdown. Startup seems okay.

Our G6 blades and G1 blades seem to be okay with the same build (G7 build does differ slightly in that it uses HP Foundation Agents 9.1 etc). I have tried stopping all non-windows related services (for instance, foundation agents) before shutdown but this makes no difference. I have also tried changing Power mode from dynaminc to high performance on the off chance, but to no avail.

Anyone else experience the same/similar issue and if so did you fix it and if you did how?

Thanks in advance.

RE: HP BL460c G7 Blades - Long Shutdown - Windows 2003 32-Bit Enterprise

(OP)
A little bit more information (I have only just been looking into this), but it only seems to be when Citrix is installed. Apparently from what a colleague tells me before then it is okay... hmmm...

RE: HP BL460c G7 Blades - Long Shutdown - Windows 2003 32-Bit Enterprise

I found that very slow shutdowns/reboots due to the setting "clear page file when shutting down". My servers had 24 GB of RAM and by having this set, it took 25-30 minutes, after disabling it, it went to 5 minutes or so.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close