×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

Inconsistent responses from CFLDAP

Inconsistent responses from CFLDAP

Inconsistent responses from CFLDAP

(OP)
I've been using CFLDAP for managing logons for six or seven years now and it's been working quite well.

We just launched a new intranet site that's being used by considerably more people.  Most have had no problems accessing.  Some people have had problems accessing and we couldn't identify why.  This morning I received an email from an employee who had problems yesterday.  He tried later and got in.  Logged out and tried logging back in and was unable.

What I'm suspecting is that we're having some sort of response time problem querying CFLDAP.  I'm thinking maybe the LDAP server is working to respond, and maybe CFLDAP has concluded that there's no response from the server and moved forward through the try/catch and returning an error.

The problem only appears on our production server, and only for this one site that's accessed by many more people than our other sites.  So I have to be very careful that whatever I do to trap/identify the root cause does not appear to the users.  As described above, we had a user who was not able, then was able, and again was not able to log on.  So I don't have a group of users who I can use as testers since they might be able to log on just because they clicked log in at the right second.

I tried Googling and searching here for CFLDAP entries and didn't see anything that matched my symptoms.  Any suggestions on how to resolve this will be greatly appreciated.  As you can imagine, this is causing a bad user experience for those who can't log on.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close