×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Open Line on Purchase Order not showing under Open P/O button in MLIV

Open Line on Purchase Order not showing under Open P/O button in MLIV

Open Line on Purchase Order not showing under Open P/O button in MLIV

(OP)
Hi all,

Although I'm certain I've come across this before, the steps I've tried haven't resolved this issue, so before I spiral out of control into a mess of over thinking:

From the user's email to me (just an aside, the email is titled "HELP". smile Gotta love it):

"In Inventory Management, Multiple Level Item View, enter part number 74XYZ.  It shows 1,000 on order, 525 on hand.
So click on PO to find the due date of the 1,000 on order, and there are no open lines.  The last line was received in January from Hxxxxxx.

Now go to Purchase Order, Scheduled Receipts, by Part Number.  Enter 74XYZ.  It shows 1,000 on PO 24196 due 8/19."


Her question is, 'Why is that not showing up in MLIV?' I've checked that reset qty-on-order and allocations have been run, checked for empty fields in the item number set up, checked that the PO was printed after the change order was done ...

We are using Macola Progression 7.7.400.  Am I missing something simple?

Any info, THANKS!
Julie B.  
Replies continue below

Recommended for you

RE: Open Line on Purchase Order not showing under Open P/O button in MLIV

When you ran reset qty on order, did you check the checkbox "reset inventory transactions"?

Software Sales, Training, Implementation and Support for Macola, Synergy, and Crystal Reports.  Check out our Macola tools:
www.gainfocus.biz/exceladdin.html

RE: Open Line on Purchase Order not showing under Open P/O button in MLIV

(OP)
Thank you for the response!

The reset qty-on-order was run over the weekend following the date the date change had been made on the PO.  Reset inventory trx? was checked.  

I also ran the resets for just the p/n on 5/23 as I was doing my investigation but did not check the reset box.  

In the meantime I've checked the IM master and IM/LOC audit trails for the part number, also file validations for the IM and AP Vendor, and saw nothing *'d or otherwise out of the ordinary....

Is it time to call my vendor and check for a database disconnect somewhere?  [sad]

RE: Open Line on Purchase Order not showing under Open P/O button in MLIV

On that order line for 1,000 pcs, go in and change it to 1,001.  The print the change order.  Then change it back to 1,000 and print the change order and see if it fixes it.

Software Sales, Training, Implementation and Support for Macola, Synergy, and Crystal Reports.  Check out our Macola tools:
www.gainfocus.biz/exceladdin.html

RE: Open Line on Purchase Order not showing under Open P/O button in MLIV

(OP)
Thanks.  Unfortunately, this didn't fix it.  I was hopeful, too; it sounded like it would work.  

Reset on order and allocations was run again over the long weekend and the situation still hasn't resolved.  

I'm going to go back over the po's, one that 'works' and the one that's causing the problem, one more time, to see if I can spot any differences.  

I appreciate the assistance, but please don't trouble yourself further.  When I find what went wrong and where, I will post it!

Thanks again for all your help,

Julie B.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login


Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close