×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Appaling performance on Solaris 10 running on M5000 Server

Appaling performance on Solaris 10 running on M5000 Server

Appaling performance on Solaris 10 running on M5000 Server

(OP)
Hi

We have Solaris 10 running on a M5000 server.
We are trying to investigate a serious performance issue on the server. We have looked at various things such as I/O, CPU, memory, network...

CPU
The CPU seems to be 80% idle.

Disk I/O
isk I/O is not so bad.
We have occasional peak on /tmp

Memory utilization
Around 40% of memory is free, the system is not swapping too much.

Network
the network utilization is around 50%.

The system has 64 cores 128GB physical memory, 1GB network (fibre), 4 128GB internal disks. We have mirrored 2 disks together to make it two separate mirrored volumes.

I have ran out of ideas, I'm not sure where else to look.

Any help will be greatly appreciated.

Thanks and Regards
KBR
 

RE: Appaling performance on Solaris 10 running on M5000 Server

you might want to explain more about what performance issues you are having if you expect to possibly get help.

 

RE: Appaling performance on Solaris 10 running on M5000 Server

We definately need more info, but.....

I was installing Solaris 10 on a PowerEdge 2850 with a PERC RAID card....it was horribly slow even though there was no disk or cpu activity.  I reconfigured it not to use RAID and suddenly everything was fine.  I then traced it to a compatability  issue with my PERC card.

Try running it in SCSI and not RAID...see if that fixes it

RE: Appaling performance on Solaris 10 running on M5000 Server

You might also want to investigate your mirroring, particularly with regard to possible controller issues.

The internet - allowing those who don't know what they're talking about to have their say.

RE: Appaling performance on Solaris 10 running on M5000 Server

A GigE network adapter that is saturated can consume a cpu.

System is not swapping much.  Well with 128GB of RAM, and you have 40% free memory, I would ask why you are paging.

Disk I/O isn't bad.  What do you consider bad?  And you state it peaks on /tmp.  /tmp is a filesystem, and if you only have two disks, then most other filesystems will have the same disk as /tmp.

Running a database?  Java?  Not even a vmstat or prstat.  Did this just begin occuring?

I have 7 years on large Solaris servers and 16 years on large AIX servers, so a bit of advice: if you want some direction on where to look, provide some data.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login


Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close