×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

VPN Tunnel

VPN Tunnel

VPN Tunnel

(OP)
Guys,

I have been struggling with this issue for a while and hoping smeone here can help.

I cannot seem to establish an ipsec tunnel with my zyxel router. My settings in the zyxel router and zyxel vpn client both match and are correct. When trying to connect, it show no error messages at all in the router logs.

It seem as though my router is not recieving any messages from the client.

I have contacted my ISP and they have said that no ports are being blocked from their end. I have totally removed the firewall in my router and still there is no messages in the router when trying to establish a tunnel.

Has anyone seen this before and can someone please advise

Thanks you

RE: VPN Tunnel

I am not sure if this will help...

I had a similiar problem a long time ago.

The fix was to go to the Properites of the connection entry you are using to connect to the VPN. There was a tab called: Transport. In that Tab I had to Enable Transparent Tunneling and switch to IPSec over TCP.

Hope this is a help.  

RE: VPN Tunnel

(OP)
Thank you for taking out the time to reply.

I finally got to the bottom of the problem and it was an unexpected solution.

In my router i had a 'service name' entered which was causing the issue as the VPN had no mention of a service name so no connection was being allowed. So i deleted the 'service name' in my router and left it blank and suprisingly it connected immediatley with my next attempt.

Now i need to find out why i cant ping my network!!

Thanks again.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close