×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Contact US

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Peculiar permission denied error w/ Samba

Peculiar permission denied error w/ Samba

Peculiar permission denied error w/ Samba

(OP)
Hello,

I've been trying to figure this out for some time and can't quite nail it down, despite searching the internet, and a couple of samba books. Here goes:

I'm running "Version 3.4.3-3.3.1-2341-SUSE-SL11.2" of Samba on OpenSUSE 11.2.

Here are some relevant excerpts from my smb.conf file:

[global]
...
security = ADS
...
winbind separator = +
...
log level = 2
...

[xdrives]
comment = X Drive Repository
        path = /share/samba/domain/home
        browseable = yes
        create mask = 0700
        directory mask = 0700
        valid users = @OURDOMAIN+smb  (this is a group)
        inherit acls = no
        hide unreadable = no
        read only = no

I have AD authentication running via winbind, and the "Kerberos" element is working also.

So, "wbinfo -g" produces all groups in the same format as entered in this share:

"
OURDOMAIN+Administrators
...
OURDOMAIN+smb
"

The filesystem "path =" directory has been chown'd to my name+that domain group(of which I am a member).

"chown OURDOMAIN+me:OURDOMAIN+smb"

Also, I "chmodded" it to 0777 for testing.

Yet... *ARGH!*

When I try accessing this share from windows "Run" or Konqueror on another linux, I get this on the server:

tail /var/log/samba/log.smbd

"...
[2010/06/07 09:41:37,  2] auth/auth.c:310(check_ntlm_password)
  check_ntlm_password:  authentication for user [me] -> [me] -> [OURDOMAIN+me] succeeded
[2010/06/07 09:41:37,  0] smbd/service.c:1009(make_connection_snum)
  '/share/samba/domain/home' does not exist or permission denied when connecting to [xdrives] Error was Permission denied
..."

Copy pasting the entry "'/share/samba/domain/home'" right out of the above:

ServerName:~ # ls -lah /share/samba/domain/home
total 512
drwxrwxrwx 23 OURDOMAIN+me     OURDOMAIN+smb 584 Jun  3 10:06 .

I earlier changed the mountpoint of this partition to /share as /srv wasn't working. Just now, I put in "path = /home" as a reality check, and remotely accessed \\<server.ip>\<folder>, and it succeeded. I only received an error message when trying to create a new folder.

What am I missing?

Sincere thanks,

Ben
 

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close