×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Network pinging problem

Network pinging problem

Network pinging problem

(OP)
Hello All.

I have a server1 and I am experiencing the following network problem when I try to access server2. Both servers are connected on the same switch and they are on the same subnet 192.168.10.x. This problem affects the operation of a web application.

- I restart server1
- I logon in server1 and I "ping server2 -t" and I get
"reply from 192.168.10.x time < 1 ms"
- After 10 minutes of normal ping operation with "time < 1ms" then the problem starts occuring.... Server2 replies...
reply from 192.168.10.x time < 12 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 12 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 12 ms
reply from 192.168.10.x time < 13 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
reply from 192.168.10.x time < 1 ms
I tried pinging from server1 to other servers that are connected on the same switch and the same problem occurs.
Constantly every nine-ten replies with time < 1 ms I get one reply with time < 12 ms.
Also, notice that if I restart the server1 then for about 10 minutes I am not experiencing the problem. After 10-15 minutes the problem occurs.

Also I tried to ping from server2 to server1 and the problem occured again. Finally I tried to ping from server2 to server3 and the problem did not occured so I concluded that the problem is with server1 only. Any ideas what is causing this problem in server1? Is it a hardware issue?

Thank you in advance

Stergios.  

RE: Network pinging problem

If I was forced to guess, I would get Operating Software, but it might just be a NIC Driver.

I tried to remain child-like, all I acheived was childish.

RE: Network pinging problem

(OP)
Yes. It was the VGA driver that caused this problem. Problem solved.

RE: Network pinging problem

hello, how did the VGA driver cause this?

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login


Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close