×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Compaq Visual Fortran: problem in linking library

Compaq Visual Fortran: problem in linking library

Compaq Visual Fortran: problem in linking library

(OP)
Hi all,
I've been using Compaq Visual Fortran for some time.
Now I've a problem about linking library: when I build the code, it appears this error: error LNK2001: unresolved external symbol __initializefonts and others LNK2001 errors.
To solve this error, it needs to add graphic library. I've identified the correct library to add, by the help menu. In particular I go to Tools menu, I select Option, then I choose Directories folder: here I add the grapic library. But when I build again, unfortunately this problem persists.
Why?

Many thanks  

RE: Compaq Visual Fortran: problem in linking library

I don't have CVF so I'm just guessing.

Adding to the directories folder just means that if the linker wants it, it knows where to go.  You haven't told the linker that it wants it yet.

You probably need to add it to the list of linker library dependencies.

RE: Compaq Visual Fortran: problem in linking library

(OP)
Thanks for your reply!
How can I add it to the list of linker library dependencies?
I'm new to use CVF, so I don't know well how to do this.

Thanks

RE: Compaq Visual Fortran: problem in linking library

(OP)
I think you're right. Now I'm analyzing the problem: it persists although I've typed the df command, used to invoke the compiler and the linker. In particular the command is:
USE DFLIB
I think something else is lacking.

RE: Compaq Visual Fortran: problem in linking library

At a guess you need qwin for any windows stuff.

RE: Compaq Visual Fortran: problem in linking library

(OP)
You guess right! I solved it yesterday: 11 errors disappear, and now there's only one warning message.
In particular, I entered project menu, then I went to setting, I chose Fortran folder, where I selected library as category.
Then I typed threaded as reentrancy support, and then quickwin as run-time library.
Now I have to understand if these settings are equivalent to the invocation of the linker. I suppose.
Maybe the statement USE DFLIB is not be enough.

RE: Compaq Visual Fortran: problem in linking library

(OP)
But before understanding this, now I have to solve this warning message:

warning LNK4084: total image size 419409920 exceeds max (268435456); image may not run.

Any suggestion?

RE: Compaq Visual Fortran: problem in linking library

Something very wrong somewhere.  Looks like either a recursive dependency in libraries .  You probably need to check the order in which the libraries are included in the linker.

RE: Compaq Visual Fortran: problem in linking library

(OP)
I solved in this way: I created a standard graphic project type where I added my file.for.
In this way I can compile, build and execute.
Unfortunately I'm new in using CVF, so in the beginning I have some troubles.
Thanks in advance.

RE: Compaq Visual Fortran: problem in linking library

HI

i have this problem too... i have 10 subroutine in my program that need to calcomp library that is a external graphic library

but i can't link this to my program

please help me ...
i don't any thing about df command. where i must write this command and what i must write?

thanks

RE: Compaq Visual Fortran: problem in linking library

Please start a new thread - yours might be a different problem

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close