×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Contact US

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Qry Update in a form

Qry Update in a form

Qry Update in a form

(OP)
I have a main form called Companies and two subforms in a Tabcontrol
 
TAB1 - SubformActive, RecordSource: qryActive, Criteria: Status = "Active"
TAB2 - SubfromInactive RecordSource: qryInactive, Criteria: Status = "Inactive"

When I change the combo box from active to inactive on the forms then click on the saved button I get the following message:

"The data was added to the database but the data won't be displayed in the form becuase it doesn't satisfy the criteria in the underlying record source"

I click OK and click my save button again and then everything is refreshed correctly.

How do I get rid of the message popping up and having to click on the save button twice. Any suggestions
 

RE: Qry Update in a form

The error
    "The data was added to the database but the data won't be displayed in the form becuase it doesn't satisfy the criteria in the underlying record source"

mostly occurs when the Server Filter or Filter is saved in the form, This is  happens while you are opening a form using a filter and at the same time you choose the design view.(This may be one of the case)

For this go design view and clear the filters.

SQL Server Programmers
http://www.sql-programmers.com/

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close