×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Hicom PhoneMail won't come up after database reset

Hicom PhoneMail won't come up after database reset

Hicom PhoneMail won't come up after database reset

(OP)
I recently used the MAINTAIN menu to reset the database in our Phonemail (v 1.03).  Now, the device just shows cadence 3 (LED blinks 3 times after a long pause).  I didn't think i needed to change anything on the HiCom OfficeCom itself, but I double checked the ports to be of type PhoneMail.  When I ring the extension, the call just rings and rings.  Is there a some sort of a step I am missing after a database reset to get the HiCom officecom to talk to the Phonemail?  Thanks.

RE: Hicom PhoneMail won't come up after database reset

Are you able to access the PhoneMail, program it, etc?

I assume because you were asking 150 questions that this is either an Office Phonemail PC-sized box, or a built-in card type of unit?

If you have access to the PhoneMail I would start by confirming your interface configuration on the PHONEMAIL side matches what you need to the switch.  I don't know if by resetting the database you mean wiping it and restoring a backup, or completely wiping it and starting over, but if you did the latter there are probably node parameters and stuff that need to be set back up.

 

RE: Hicom PhoneMail won't come up after database reset

(OP)
No I am not able to access the Phonemail prompts.  As i mentioned, when i dial the VM1/VM2 extensions, the phone just rings.  The Phonemail is external and conencted via 2 ports to the HiCom.  In Assitant E the extensions show as Optiset E (vs No Port) so it's seeing something.  But the unit itself doesn't get to Normal mode (fast blinking LED light).  It's stuck at cadence 3.

Ps: not trying to restore from a backup.  Just wiping it clean and making sure it can connect and be setup.

RE: Hicom PhoneMail won't come up after database reset

What command did you type  

OLD ROLMEN WORKING ON NORTELS AND AVAYA

RE: Hicom PhoneMail won't come up after database reset

(OP)
You mean to reset the database?  I went under the Maintainance Menu (Option 8) then chose Option 50.

RE: Hicom PhoneMail won't come up after database reset

(OP)
I held the reset/diagnostic button for 4-5 seconds... after that it went into Cadence 1.  Left it like that for a while longer and it eventually booted compelety up with fast/normal blinking LED.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login


Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close